Atsiskaityti grynaisiais ar kortele? Privalumai ir trūkumai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2011-10-20 12:48
nelabai suprantama kaip bankas grali nulupti 12 lt uz tai kad imi kitam bankomate, cia jau vagyste viduri dienos. kodel uk bankai randa is kur uzdirbti ir galima imti pinigus bet kur, ar negaletu cia isikisti valstybe? dar nelabai supratau kur ten tie tukstanciai pgradingrsta nepastebint ir kodel tai neatsispindi steitmentuose.
KarolisS 2011-10-20 16:50
Ne 12 Lt, o iki 2% Lietuvos ir užsienio bankomatuose. Šitas mokestis praktiškai būdingas visiems bankams, nes kai nusiimi pinigus svetimam bankomate, tavo bankas lieka skolingas bankui, kuriam priklauso bankomatas.
Shinigami 2011-10-20 18:10
tūkstančiai dingsta kai perki parduotuvėje (nesvarbu su kortele ar be jos). Kai žmogus perka su kortele, kažkiek pinigų nubyra ir bankui, bet moka ne pirkėjas, o parduotuvė todėl tos sumos čekyje nematai. Bet kadangi parduotuvė turi sumokėti bankui kažkokia suma ji tą sumą jau įtraukia į visu prekių kaina (nesvarbu perki su kortele ar be jos). Todėl kai perki su kortele kortelės naudojimo mokestis atitenka bankui, o jei perki už grynuosius šis mokestis atitenka parduotuvei. Čia ir dingsta tūkstančiai, bet šiais laikais nieko nebe padarysi. Nebent eitum į parduotuvę kurioje nėra galimybės atsiskaityti kortele. Bet ir tai kažin :S
Pasalietis 2011-10-20 18:36
Prieš pora metų, mama išsiėmė iš bankomato dvi padirbtas šimtines
Karvė 2011-10-20 23:15
Vienas nepaminėtas grynųjų pinigų privalumas - kad visada žinai, kiek jų turi, taip pat gali lengviau kontroliuoti savo finansinį balansą. Neseniai atsisakiau kasdienio kortelių naudojimo (kartą ar 2 per savaitę išsiimu iš bankomato fiksuotą kasdienėms savaitės išlaidoms numatytą sumą) - dabar turiu finansinę drausmę, apie kurią anksčiau nelabai net drįsdavau pasvajoti: turiu konkrečią sumą savaitei, visada akimirksniu galiu ją pasitikrinti piniginėje, matau kiek dar liko, kada galima paišlaidauti, kada reikia pataupyti, ir visa tai - nemokamai ir beveik be jokių pastangų.
Arwis 2011-10-21 00:04
Negaliu ne prisiminti kada paskutini kart su kortele pirkau, o balanca sugebu puikiai valdyti per smartphona. Man tai patogumo reikalas. Jokiu monetu, jokiu piniginiu ir saugiau zinoma.