Geitsas apie Džobsą: „Fundamentaliai keistas“  (25)

Niekas niekada neįsivaizdavo, kad Bilas Geitsas ir Styvas Džobsas kada nors galėtų draugiškai pabendrauti, aptarti darbo ir asmeninius reikalus ar išgerti po taurelę brendžio. Tačiau ištraukos iš planuojamos išleisti „Apple“ vadovo biografijos leidžia manyti, jog jų skirtumai buvo žmogiškos, o ne technologinės kilmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetinio portalo „Huffington Post“ gautose Volterio Aizeksono (Walter Isaacson) rašomos Styvo Džobso biografijos ištraukose pateikiami šių asmenybių nuomonės apie vienas kitą fragmentai. Teigiama, jog Geitsas apibūdino Džobsą kaip „fundamentaliai keistą“, greičiausiai net nenujausdamas, jog ne vienas žmogus tokį patį apibūdinimą pateiktų ir apie jį patį. Geitsas taip pat pridūrė, jog „Džobsas, kaip žmogiška būtybė, turėjo keistų trūkumų“. Žinoma, ši sentencija greičiausiai išimta iš konteksto, kadangi filosofiniu požiūriu visi žmonės turi „keistų trūkumų“, nes būtent tai mus daro žmonėmis.

Kita vertus, Džobsas, užklaustas apie Geitsą, neva pareiškė, jog „jam kada nors reikėjo pabandyti rimtų narkotikų“, rašo „Huffington Post“. „Jis būtų vyrukas su daug platesne pasaulėžiūra, jei kokį vieną kartą būtų išmėginęs LSD arba, būdamas jaunesnis, būtų apsilankęs ašramo vienuolyne“, sakė Džobsas apie vieną iš „Microsoft“ įkūrėjų.

Geitsas vėliau visgi pripažino Džobso autoritetą, išsakęs vieną įdomiausių ir nepiktybiškai linksmų citatų: „Jis niekada stipriai neišmanė technologijų, tačiau turėjo įspūdingą uoslę tam, kas veikia“. Tiesa, Džobsas mainais niekada nepažymėjo gerųjų Geitso savybių. „Bilas iš esmės neturi vaizduotės ir niekada nieko neišrado, ir, aš manau, jog kaip tik todėl jis geriau jaučiasi užsiimdamas filantropija, nei technologijomis. Jis tiesiog be gėdos pasiglemžė kitų žmonių idėjas“, – rašoma biografijos tekste.

Sunku objektyviai spręsti, kiek šiose sentencijose yra tiesos. Be abejo, daug ką atskleis Džobso biografinė knyga, tačiau net turint tokį palyginti betarpišką šaltinį, nemaža dalis tiesos ir daug faktų lieka „už kadro“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)