„Panasonic“ atleis tūkstantį nuostolingo plazminių ekranų padalinio darbuotojų  (0)

Japonijos elektronikos prekių gamybos bendrovė „Panasonic“ likviduos daugiau nei tūkstantį darbo vietų plazminių ekranų padalinyje, kuris jau trejus metus iš eilės dirba nuostolingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo AFP, remdamasi Japonijos žiniasklaidos pranešimais, „Panasonic“ taip pat planuoja sumažinti gaminamos produkcijos apimtis vienoje iš savo įmonių Japonijoje – vienoje stambiausių pasaulyje, ir parduoti dar vieną gamyklą.

Be to, kaip tvirtina Japonijos leidinių šaltiniai, „Panasonic“ nutarė sumažinti televizorių pardavimų prognozę šiems finansiniams metams (pasibaigsiantiems kitų metų kovą) nuo 25 mln. iki 20 mln. televizorių). Savo ruožtu oficialius „Panasonic“ atstovas pareiškė, kad kol kas šiuo klausimu sprendimas nepriimtas. Jis patvirtino, kad korporacijos televizorių padalinys kelerius pastaruosius metus nėra pelningas, ir „Panasonic“ pasirengusi imtis ryžtingų priemonių, kad pakeistų situaciją.

Šių metų balandį „Panasonic“ jau pranešė apie planus atleisti 17 tūkst. darbuotojų, arba apie 5 % visų kompanijos darbuotojų, per dvejus metus; be to, kompanija planuoja uždaryti 70 įmonių – taip gamintoja tikisi sumažinti gamybos išlaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: