Fokusavimas po fotografavimo: jau galima užsisakyti neįprastas „Lytro“ kameras  (9)

Bendrovė „Lytro“ paskelbė priimanti užsakymus specialioms kameroms, kuriomis darytų nuotraukų fokusavimą galima atlikti jau po fotografavimo. Tiesa, kol kas tai atlikti galinti programinė įranga yra sukurta tik Macintosh kompiuteriams, tačiau kiek vėliau pasirodys ir Windows sistemai pritaikyta versija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog „Lytro“ įkūrė JAV Stanfordo universiteto profesorius Renas Ngas, kurio disertacija apie šviesos lauko technologijas prieš penkerius metus susišlavė šūsnį apdovanojimų. Gavęs 50 mln. JAV dolerių paramą, jis įkūrė bendrovę ir dar šiemet pažadėjo išleisti fotoaparatą, kuriuo užfiksuoti vaizdai galės būti sufokusuoti vėliau. Apie tai, o ir apie pačią technologiją mes jau rašėme straipsnyje „Sukurtas fotoaparatas, kuriuo darytas nuotraukas galima perfokusuoti“.

Atėjo ruduo ir iš karto nauja žinia – nors „Lytro“ kamerų prekyboje dar nėra, tačiau užsakymai jau priimami. Užsakymo formoje matyti, kad kamera, galinti užfiksuoti 350 nuotraukų, kainuos 399 JAV dolerių, o kamera su dviguba atminties talpa kainuos 499 JAV dolerių. Lytro kamera su 8 GB atmintimi bus siūloma mėlynos arba grafito spalvos, o brangesnis modelis – raudonos.

Taip pat priminsime, jog tai ne vienintelė kuriama technologija, galinti fokusuoti nuotraukas jau po nufotografavimo. Panašią technologiją kuria ir Kanados mokslininkai – apie tai plačiau rašėme straipsnyje „Ateities technologijos: fotoaparatai be fokusavimo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)