„Google“ atskleidė savo „automobilio be vairuotojo“ projekto technines detales (Video)  (5)

„Google“ tarptautinėje Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (IEEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers) atskleidė nemažai techninių detalių apie dar ne taip seniai kruopščiai slėptą autonominį automobilių vairavimo projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jį pristatė Sebastianas Thrunas (Sebastian Thrun) iš Stanfordo universiteto ir šio projekto vadovas, „Google“ inžinierius Krisas Urmsonas (Chris Urmson). 

Kas leidžia automobiliams važiuoti ne prasčiau, nei varuojamiems žmonių? Vienas pagrindinių prietaisų, sumontuotas ant automobilių stogo, yra lazerinis atstumo matuoklis, visomis kryptimis skleidžiantis 64 lazerio spindulius ir kuriantis vietos, kuria važiuoja automobilis, trimatį žemėlapį, kuris yra nuolat lyginamas su tiksliu vietovės žemėlapiu ir automobilio GPS duomenimis. 

Keturi radarai – du priekyje ir du gale, leidžia iš anksto aptikti eismo kamščius, pėsčiuosius ir kitas kliūtis. Video kamera, sumontuota prie atgalinio vaizdo veidrodėlio, identifikuoja šviesoforų signalus. 

Atrodytu, kol kas dar anksti tikėti, kad automobiliai, vairuojami kompiuterio, gali sėkmingai važinėti intensyviaus eismo gatvėmis, kurioje visuomet pasitaiko nekantrių ar net įžūlių vairuotojų ir pėščiųjų, tačiau „Google“ iš tokio automobilio filmuotais vaizdais nori įrodyti, kad toks laikas jau visai arti - Sebastiano Thruno įsitikinimu, būtent autonominiai automobiliai padės išvengti avarijų ir išgelbėti nemažai gyvybių. 

Google bandomuosius važiavimus atlieka su „Toyota Prius“ automobiliais, bandymų metu jau nuvažiuota 300 tūkstančių kilometrų, nemaža jų dalis – realaus eismo sąlygomis.

Beje, jau yra to nelaikančių fantastika - Nevados valstija pradėjo kurti eismo taisykles automobiliams, vairuojamiems kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: