Kiek kainuoja sukurti tinklalapį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shunkto 2011-10-25 08:31
Gal kas pakomentuotu: uzsisakius vieta ir kitiems ikelus svetaine i ja, dar kazkam reikes priziureti serveri? Ta prasme MySQL ir pan. Ar tai sudetinga nemokanciam, jei tinklapis paprastutis? Ar daznai ten kazkas "susiportalina" ir reikia speco, kad patvarkytu?
Evaldas 2011-10-25 08:47
MySQL duomenų bazė, kurioj informacija talpinama bus. SU phpMyAdmin(jei neklystu) gali rankiniu būdu peržiūrėt DB įrašus, o šiaip viską valdo pats puslapio kodas.
BadAmigo 2011-10-25 08:50
Man per du ar tris metus nenutiko nieko, kam reikėtų serverio administravimo žinių. Naudoju Joomla CMS'a (MySQL). Aišku pačiai Joomlai administruoti sveikatos reikia
mch0lic 2011-10-25 08:59
Na domeną galima su .lt galūne ir už 25Lt patikimose kompanijose rast. Antra, Wordpress nėra turinio valdymo sistema. Na ir trečia, rask tu studentą kuris už 50Lt puslapį kurs. Yra čia tokių dar?
andriulis 2011-10-25 09:00
Jei nieko nerauki apie programavima ir nori sutaupyti pinigu, tai tiesiog pasirinki is daugybes interneto svetainiu sablona su TVS ir susikelus savo nuotraukas, info ir turi B2B svetaine. Domenas jei neklystu seniau 29lt metams, plius svetaine su tvs metams 300lt kazkur.(cia jau su patalpinimu serveryje). Jauciu galima paieskojus dar pigiau rasti. Ir tikrai bus su neblogu paieskos varikliu, tad jusu svetaine bus gan gerai matoma.
Pasalietis 2011-10-25 09:08
Pamiršai paminėti, kad yra pilna nemokamų šablonai būna dažniausiai ir pilnai keičiamų.
andriulis 2011-10-25 09:40
Pasalieti - kiek pamenu, tai yra taip: Jeigu gauni sablona uz dyka, tai moki uz serverio talpinima. Jei moki uz sablona metams, tai serveris iskaiciuotas. O jei gauni viska uz dyka, tai tada ir tavo domene galune bus kazkokios firmos reklama. Na nebent kazkas keitesi ir mano zinios pasene, nes jau nieko bendra su tai neturiu apie keturis metus.
moo 2011-10-25 09:43
Isversiu. Jei nori nuvaziuoti is tasko A i taska B, rinkis "Lada" arba "Zaz", viskas bus labai pigiai (cia jau su automobilio kaina). Turbut paieskojus galima ir indiska automobili rasti dar pigiau. Ir tikrai vaziuos kazkiek, ir is tasko A i taska B pateksite. Ir, kaip ir kiti auto, tures sedynes, vaira bei keturis ratus. Kazkodel, zmones savo (ar imones) automobiliu t.y. patogumu, ivaizdziu, eksplotavimo kaina ir t.t. rupinasi, o savo imones veidui internete atrodo pakanka 300 lituku.
Neodan 2011-10-25 10:02
Domenas: 25LT + PVM (gaunasi 30.25LT metams) Hostingas: pagal poreikius 9 - 14LT +PVM (tai imant po 9LT gaunasi 130.68LT metams) Taigi puslapio islaikimas metams gaunasi apie 160.93 LT Siaip puslapis pats negenda ir jokiu ten db paciam tvarkyti nereikia, nebent sustreikuoja serveris ir tada cia jau buna paslaugos tiekiejo sysadmino rupestis. Jei zmogus nera eilinis useris, jis gali pasiimti Wordpress/Joomla/PHPBB ar dar koki velnia, uzsimesti norima skina ir pagal poreikius pasikoregaves tureti savo norima puslapi. Ir tai jam kainuos tik jo laika. Jei zmogus nieko nesupranta ir uz ji viska reikia padaryti, tada jam puslapis gali kainuoti nuo 100 iki kokiu 300lt. Bet jei uzsakovui reikia rimto puslapio tada jau kaina priklauso nuo to kokiu moduliu reikes ir ka reiks kodinti.
andriulis 2011-10-25 10:03
Ar matei jog parasiau "jei nori sutaupyti pinigu" ? ir minejau svetaine B2B. Bet jei tu esi stalius, kuris garaze gamina duris, tai nemanau ar verta daugiau investuoti jei toje svetaineje apart foto ir trumpo pristatymo nieko nebus? O jei jau individualesne svetaine norima tureti, tai pigiausias budas kreiptis i studentus.
Pasalietis 2011-10-25 10:06
Na mano brolis naudojo šabloną elektroninės parduotuvės. Trūko pora dienų kol išvertė, pakeitė viską, kaip norėjo. Jokios papildomos reklamos nėra. Sukurtą psl galima talpinti kur nori, tiesiog reikia serverį susirasti. O tuose HTML ir SCC koduose susigaudyti labai lengva ir greit galima. Ir tokie šablonai padaro tikrai gražesni psl nei koks vdi.lt
moo 2011-10-25 11:02
analogiska: Jei jau nori rimtesnio gydimo tai pigiausias budas yra kreiptis pas pirmakursi medicinos studenta. Jei jau nori rimtesnio statinio, tai pigiausia kreiptis i vasara pagalbiniu darbininku statybose dirbusi Petriuka. 99% tu pigiuju studentu net nepagalvotu pasiulyti tam staliui kazko panasaus ka rasiau auksciau. Kodel? Nes nera nei pakankamu ziniu nei bendro rinkos suvokimo. O kaip tik tai priverstu svetaine dirbti savo tikraji darba. Kas blogiausia cia, kad atrodo kad be tkokios svetaines pakanka. Pamirstama, kad ji dar turi ir atlikti savo kaip darbo irankio bei reprezentacinio/estetinio irankio funkcijas. Siais laikais visi suvokia kad reikia buti internete kitaip taves nera. Bet jei rimtai ziuri i savo versla budamas taksistu, tai Lada nepirksi. Bet kokio automobilio nepakaks. Ir, tai taikytina visiems, net ir staliams.
langas 2011-10-25 12:24
siaip as parasysiu is savo ilgametes patirties: 1. jei nori asmenines svetaines ar kokio - va mano kede parduodu uz 100 litu - imi aibe nemokamu ir tinkrai neblogai atrodanciu variantu uz dyka ir pasidarai pats, dar tinka wordpress uzsiregistruoji ir turi. dar tinka netgi myspace ar facebook - viskas yra ko reikia - dedi nuotraukas, rasai tekstus ir t.t. 2. jei esi imone ar nori tureti komercines paskirties tinklapai - surandi bent 3000 litu ir samdaisi normalia imone (cia paciam minimaliam tinkalalpiui - apie mus, kontaktai, musu gaminai ir t.t.) jokiu studentu nieko negalima - kodel? o todel kad studentas imes tavo tinklalapi i paprasta tvs (kuri jis dare pora kartu) ir kai reiks ka pakeisti ar tobulinti (o ateityje tikrai reiks) tada tu to studento jau nerasi, ir kreipsies i imone, o imone sakys "nieko mes nezinom" "darom is naujo" ir tada kainuos 5000. Jei imone neranda 3000 litu - tai ji yra sudas, o ne imone ir tegul vadovaujasi 1 punktu 3. jei esi normali imone ir nori pasidaryti el. komercija su SEO optimizavimu (ne tik descriptionas ir linku sudeliojimas su keywordais) tai tada atsidedi nuo 7000 iki 10000 (aisku normalu ir 15000) ir kreipies i rimta imone o saraskino kontoras kur dirba tie patys studentai po 50 litu uz projekta. ir tada ju vadybininkas tau laizo subine ir daro viska ka nori ir ko nenori
immortallt 2011-10-25 12:40
Na siuo metu kaip tik daraus internetine parduotuve imonei is pakankamai patikimo zmogaus uz 2500. Jis pats dirba vienoje is imoniu, kuri kepa tuos puslapius ir tai jau mano antras uzsakymas pas ji. Tiesa, su terminais biski sunkiai einas, bet as niekur neskubu
andriulis 2011-10-25 12:55
Is dalies sutinku su tavimi, is dalies ne. Del studentu darbo, tai tik reikia pasiteirauti, tau kaip mat rekomenduos vietini guru kuris tikrai atliks neprasta darbeli. O paprasius jo aliktu darbu sarasa nemenkai nustebsi. (siuo atveju turiu konkreciu pavyzdziu) Del staliaus ir svetaines gali smarkiai apdegti. Dirbau ne vienerius metus su tuo, tad staliui kartais neverta naudoti imantriu svetainiu tam, kad neatbaidytum klientu. Jei kalbant grynai apie LT rinka, tai atsivertus ispudinga svetaine kur baldai daznai nurodomi be kainu, net nesinori skambinti, nes ispudis per daug geras. Geram staliui, saltkalviui reikia svetaines kuri butu matoma, bei informatyvi.
okta 2011-10-25 13:23
Kas yra wordpress? Aš ir nemokamai kūriau tam, kad turėčiau portfolio.
moo 2011-10-25 14:44
Labai gerai pastebeta, kad galima nudegti. Va cia ir turi padeti svetaines gamintojo profesionalumas. Senas profas puikiai gaudysis marketinge ir puikiai supras, kad staliaus klientai nera tie, kam reikia kisti ypatinga prabanga ir prestiza. Svetainiu gamintojai dirba ne savo klientui, o to kliento klientams. Kodel jo nepristatyti kaip kuklaus savo darbo genijaus? Draugisko profo, kuris kartu su durimis parduoda ir puiku aptarnavima bei zmogiska supratima? Jis darydamas duris juk ne duris parduoda o sauguma, kuri tos durys suteiks. Kodel to neisnaudoti? Ir cia tik pirmine marketingine maza ideja, kurios studentui dizaineriui, juolabiau programeriui daranciam dizaina (idomus buna darbai dazno) nieku gyvu nepatikeciau. Kad tai pateikti skaniai, subtiliai, su ideja ir suprantama visiems reikia daug koses suvalgyti. + O kam nerodyti kainu, ypac jei jos yra konkurencingos? Skupus beveik visad moka 2 kartus. Zinoma, jei "ateina" suvokimas. Kitas, speju, nusispjauna ir net nelaiko interneto savo klientu saltiniu. Nors tai kaip tik ir galetu buti pagrindinis saltinis jei patiketu darba profams uz atitinkamas sumas Tinkamai sudeliojus vizualinius ir idejinius aspektus (dizainas), tinkamai paruosus sistema paieskos sistemu radimui (programavimas), pravedus didesne ar mazesne internetine rekmanos kampanija (marketingas) pas ta staliu vaziuotu net is kitu miestu uzsakinet. Na bet tai, kaip mineta straipsnyje, nuo 5000. Atsipirkti turetu per 6-9 menesius (speciau). Arba galima nusipirkt kazka uz 300 ir gali pamirsti uzsidejes varnele galvoje. Tai cia apie staliu kalba, sakyciau krastutinuma. Baisiausia kai kai kurios dideles imones to nesuvokia.
Anonymous 2011-10-25 16:02
Straipsnis skirtas tiems, kas nori asmeninio tinklapio... nes studenciokas ar freelanceris dazniausiai taip kreivai viska padarys, kad tinklapis taps diskomforto zona..
mch0lic 2011-10-25 16:31
Nenoriu pradėt karštų diskusijų šia tema, bet Wordpress'as buvo kuriamas kaip paprastas įrankis blog'inimui, tai yra platforma kuri skirta publikuoti informaciją, o ne ją valdyti. Taip yra milijonas įskiepių kurie praplečia galimybes, leidžia valdyti informaciją ir atlieka kitas funkcijas dažnai sutinkamas turinio valdymo sistemose tačiau, Wordpress'as iš prigimties nėra turinio valdymo sistema taip kaip kastuvas nėra ekskavatorius. Tikrai nebandau šaipytis, bet gal norėtum ir apps'us mobiliesiems telefonams daryt už dyką ar draugų turi kurie susidomėtų?
okta 2011-10-25 16:37
Teisingai, jis nebuvo TVS, bet vėliau tapo. Papraščiausias TVS gali būti keli php failai ir duombazė, kurį yra valdoma tų php failų. Taigi, wordpress yra puikaus TVS'o pavyzdys. Nereik taip kategoriškai sakyti, kad ne, nes jo kilmė iš įrankio blogams rašyti. Appsus nebent draugams daryčiau ar šeimos nariams. Čia rimtesnis programavimas, nei kažkokios svetainės naudojantis TVS'u sukūrimas.