„Windows Phone 7“ švenčia pirmąjį gimtadienį  (30)

„Windows Phone 7“ šiuo metu švenčia savo pirmąjį gimtadienį. Lygiai prieš metus Europoje buvo pradėta prekyba pirmaisiais išmaniaisiais telefonais, veikiančiais šios operacinės sistemos pagrindu. Savo pirmąjį gimtadienį „Windows Phone“ švenčia pasiekusi 35000 programėlių ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows Phone“ programėlių skaičius per šiuos metus augo itin stabiliai. Per savo šešių mėnesių sukaktį operacinė sistema turėjo 15000 programėlių. „WP7applist“ duomenimis, kasdien yra atnaujinamos 191 programėlės.

Windows Phone 7“ operacinė sistema buvo išleista spalio 21-ąją. Tuomet operacinė sistema teturėjo 1000 programėlių, bet jų skaičius sparčiai augo visus metus. „Microsoft“ ne kartą skelbė, kad „Windows Phone 7“ operacinė sistema yra programėlių augimo lyderė. Pirmaisiais savo gyvavimo metais „iOS“ ir „Android“ programėlių prekybos portalai augo lėčiau.

Šiuo metu daugelis programėlių yra atnaujinamos, kad galėtų išnaudoti „Windows Phone 7.5“ atnaujinimo pasiūlytus privalumus. Per ateinančius mėnesius tikimasi išvysti dar daugiau oficialių programėlių. „Skype“ šiuo metu yra pati laukiamiausia programėlė, kuri atkeliaus dar šiais metais.

Didžioji dalis gamintojų šiuo metu aktyviai dirba su naujais „Windows Phone 7.5“ telefonais, kurie ant lentynų turėtų pasirodyti prieš Kalėdų sezoną, kuomet itin išauga prekyba išmaniaisiais telefonais. „Nokia“ kompanija už kelių dienų pristatys pirmuosius „Windows Phone 7.5“ telefonus, kurie vartotojų rankas turėtų pasiekti lapkričio-gruodžio mėnesiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: WPCentras.lt
WPCentras.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: