„Apple“ planuoja statyti Saulės energija maitinamą duomenų centrą  (2)

Kompanija „Apple“ ruošiasi statyti 700 tūkstančių kvadratinių metrų ploto Saulės jėgainę, kuri elektros energija aprūpins jos naują duomenų apdorojimo centrą Š. Karolinos valstijoje (JAV).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kompanija nėra pirmoji, kuri nusprendė savo duomenų centrus maitinti naudodama atsinaujinančių energijos šaltinių technologijas – „Google“ kai kuriuos panašius kompleksus jau kurį laiką papildo energija iš Saulės bei vėjo jėgainių, o vienam duomenų centrui aušinti netgi naudojamas Baltijos jūros vanduo. „Apple“ sumanymas tik dar labiau pabrėžia spartėjanti globalų judėjimą link žaliosios energetikos.

Internetinio portalo „Charlotte Observer“ duomenimis, apie tai, ką būtent „Apple“ planuoja daryti 700 tūkstančių kvadratinių metrų sklype, paaiškėjo iš statybai pateiktos paraiškos. Joje nurodyta, kad nurodytame žemės sklype bus įrengti A tipo fotogalvaniniai moduliai, o tai leidžia spėti, kad kompanija planuoja ateityje įrengti ir daugiau panašių kompleksų.

Nors vietos valdžios organai leidimo statybai kol kas dar neišdavė, tačiau paruošiamieji darbai sklype jau vykdomi (vietos gyventojai jau skundžiasi dėl nepageidaujamų kvapų, kuriuos sukėlė vietovei valyti naudojamas vietinis atliekų deginimas). Kol kas neaišku, ar elektrinė galės visiškai aprūpinti energija naują duomenų centrą, tačiau jei pirmo komplekso statyba bus naudinga, galima tikėtis, kad gauta patirtis bus panaudota kitų duomenų centrų statyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: