Lietuvos vaikai internete elgiasi pernelyg drąsiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Swift RR 2011-10-29 15:13
Pas mane yra vienas acc kur viskas yra užbaninta, teeina atsidaryti kokį iexplorerį, notepada, ir painta, ir dar ten kažką... Dar antivirusinei pridėtum kokius puslapius baninti, tai iš viso tai tinkamiausias variantas vaikams, ten kur neina nieko daryt Čia jau inkstinktas pas mane- pamatau savo 10-metę sesę- saukau lauk nuo admino!
punktyras 2011-10-29 15:22
Negalės daryti namie - darys ten, kur eis ir be jūsų priežiūros.
Fostil 2011-10-29 15:23
Visai normalu sakyciau, dideles problemos nelabai izvelgiu. Gan populiaru siais laikais matyti ivairiuose forumuose temas apie "meetus". Juk kas dalyvauja tuose meetuose, daugiau maziau prabendrave vieni su kitais ne vienerius metus, turi bendrus interesus, tai normalu kad nori susitikti ir gyvai pakalbet ta tema.
Borland 2011-10-29 15:32
Draudimu vaiko neišmokysi, taip šunys dresiruojami, bet ne žmonės.
Strong_Bad 2011-10-29 19:20
deja, bet vien draudimu net ir suns neisdresiruosi, reik ir skanesta kazkada pakist uz gera darba, o ne tik buzunu per kupra sert. Borland, gerai, kad sese turi, nes brolis ar taip ar taip rastu budu prisikast iki tikslo.
batusia 2011-10-29 21:03
Na, tai turi ir savų pliusų, ir minusų... Aišku, tą seksualinį turinį reikėtų kažkaip ir apriboti...
mch0lic 2011-10-29 21:08
Aš irgi vaikydavau nuo kompo, nors gūdžiais '95 ir '98 langinių laikais nebuvo nei adminų nei kažkokių saugumo nustatymų daug pridirbt nesugebėjo, bet vis tiek būdavo, kad pirštus pakapot norėdavos Nieko užaugo, o šiaip tai reikia ne draust o auklėt, pridirbo kažką, ateina pasiiaiškint ir pasižadėt, kad nedarys, o tai negaus Ir šiaip pasakai to ir ano nedaryt, tai kartais paklauso
rimasD 2011-10-29 21:45
Matyt, mažai dar nukentėjusių.
Mindset 2011-10-30 00:29
Neduok tu tiem vaikam i meeta nueit - tada tokiais suvarzytais traumutais iskrypeliais pataps kad ateity tikrai nebebus saugu kazka is interneto sutikt. Lazda visada turi du galus! Beto ar apskritai imanoma siais laikais sutikti idomu zmogu ne internete? Pvz. surandi anketa kur sako kad irgi renginys A. Tada jie nutaria susitikti jame susitikti ir smagiai pabaliavoja. Labiau bezdzioniska versija - Jie vistiek nueina i rengini A ir ten susipazysta, nors dar nekalbejo pries tai internetu(nors didesne tikimybe kad drosh ta pacia duda su savo sena nuobodzia nudrozhta xebra). Tai koks po simc skirtumas?! Problem? U mad?
Jiezikjielius 2011-10-30 16:19
nematau bedu del to interneto, ne tas faktorius ,kuris cia kazka lemia, gal tik tiek ,kad preinamesne info apie zmogu, bet kiek tos informacijos zmones dalinasi? metus miesta? tai ka dabar? nieko naudingo nepasako ,tai... gal labiau reiktu kalbetis nuo jaunu dienu, dometis savo vaiku, o ne rekti, kad internetas blogis? zmones ten ieskosi bendraminciu, pasnekovu. O kas del tu "meetu" ? juk zmogus kaiptik su tais bendraminciais gali pasisemti ideju, nuomoniu vertinimo. peilis irgi blogas dalykas -, jis zudo! bet ir neatseinamas dalykas kasdieniniame maisto ruosime. cia jau priklauso kaip ta visa panaudosime. o teigti , kad internetas blogis, cia yra mazu maziausia nesamone. jie taip pat gali susipazinti ir gatveje su tais nepazistamais zmonemis, tiek pat nukenteti , kiek ir is tu forumu.
Mistė 2011-10-31 11:28
Kiek kartų anksčiau susitikdavau su įvairiais internetiniai pašnekovais, ir kažkaip nenukentėjau. Manau, retai pasitaiko tokių atvejų, kai vaikai kaip nors nukenčia susitikdami su žmonėmis, su kuriais bendrauja. Nemanau, kad vaikams reikia ką nors drausti. Tėvai turėtų nustoti laikyti vaikus savo nuosavybe. Manau, kad galbūt tėvai per mažai bendrauja su savo vaikais, per mažai kalbasi su jais. Reikėtų tiesiog neiti į susitikimus su žmonėmis, kurių visai nepažįsti, nuo to tėvai ir turėtų kaip nors apsaugoti. Turėtų bendrauti su vaikais, leisti vaikams išsikalbėti, leisti vaikams pasipasakoti apie internetinius draugus. O gali būti, kad dažnai vaikai bijo ką nors tėvams papasakoti, nes po to tėvai neišleis, bars ir pan. Tėvai turėtų priimti vaikus tokius, kokie jie yra, turėtų išklausyti juos be teisimo, be nuosavybės jausmo, be bausmių. Jei vaikai galėtų viską išsipasakoti, nebijotų bausmių, manau, daugybės nelaimių būtų išvengta. Tėvai, be abejo, turėtų informuoti vaikus apie galimas grėsmes, tačiau nieko nereikia drausti. Kalbant apie seksualinį turinį internete, tai vaikai, manau, per TV dar daugiau jo prisižiūri. Reikia išsiaiškinti, kaip vaikai randa tą seksualinį turinį. Ar jie patys ieško, ar jiems kas nors duoda nuorodas, ar dar kaip nors. Jei vaikas pats to ieško, gal tiesiog reikėtų su juo apie tai atvirai pasikalbėti ir papasakoti. Aišku, dar žiūrint kokio amžiaus tas vaikas. Čia minėta, kad apklausti 9-16 metų vaikai. Sakyčiau, nėra jie tokie jau ir vaikai, labiau paaugliai. Ir šiaip, kaip jie gali nesidomėti seksualiniais reikalais, kai seksualumas brukamas per visur, kur tik lenda? Reikia iš esmės keisti visuomenę, politiką, gyvenimo sąlygas. Kai tėvai skiria vaikams vos kelias minutes per dieną, nenuostabu, kad vyksta tokie dalykai.
Justas116 2011-10-31 17:37
Drausti yra kvaila. Vaikai nėra buki dronai, sugeba prisitaikyt, atrast kitų kelių tikslui pasiekti, bet įspėti ir mokyti, kokie pavojai tyko internete yra būtina.