Lietuva nekeis savo pozicijų ir bylinėsis su EK dėl dešiniavairių automobilių registravimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alfredukas 2011-10-30 04:40
Leidimas ar draudimas, tai sovietinio mastymo reliktas! Jei kam maiso desinys vairas, tai nesinaudokit tokiu automobiliu ir uzsiimkit svietejisku darbu, jei manote esas teisus. Draudziantys istatymai gyvenime neveikia, arba veikia labai ribotai! : pasukau laikrodi viena valandziuke atgal, lygiai 4val. nakties (pagal istatyma). Liepiau ir gaidziui giedot 1val. anksciau. Bet tas bjaurybe, neklauso, gieda savo laiku! Gal, sakau , reiks ji ant kalades kirveliu..., nes nepaklusta istatymams.
arnoldasm3 2011-10-30 14:32
LIETUVA VS EUROPA . Bus idomu pamatyti rezultatus tik kazkodel abejoju lietuvos teisingumu siuo atveju
Robkinas 2011-10-30 14:35
Pats turejau patirties vazinet kuri laika su angliska masina lietuvoj, vairuot ja nera sunku, netgi kazkiek smagiau, nes netradiciska, bet, su tais lenkimais tikrai reikia zymiai atsargiau, nes tikrai sunku pamatyt, bet kad tragedija butu, tai nepasakyciau. o del istatymo, tai palaikau masiuli, nu nereikia pradet issikalinet iki absurdisko lygio, juk dar keliu ereliuku nebaigta tramdyt, kol mentalitetas tautos nepasikeis laikui begant, tai ka bekalbet apie desinvaires masinas?? jas irgi ereliai gali labai greit pamilti, nes jos pigesnes.
arnoldasm3 2011-10-30 14:43
Tas kas sako kad nesaugu lenkti su anglisko tipo masina , tai tikrai nenusinekekit!! . Esant saugiam atstumui iki masinos(toks ir turi but) matos puikiai ir viena ir kita puse , tad nesuprantu ka jus cia issigalvojat. Jei prie furos siknos prilipe varot tai ir taip nieko nematysit . Apsurdas zmones , neprisigalvokit nesamoniu. Miesto keliuose zmones maciau puikiai lenkia ir per kaire ir per desne su kairej pusej vairu . Tai tipo turetu but labai nesaugu lenti su kairiapusiu vairu per desne. TAi tipo Nieks nera lenkes taip ? o kas sako kad sunku varyt su desnepusiu vairu gatvej , tai tegu nesusisneka. As pirma diena jau puikiai vazinejau UK su tokiu vairu. Problema man buvo is pradziu tik kad begiu svirtis dar nebuvo patogi , daugiau nieko.
Jiezikjielius 2011-10-30 15:38
niekas nevercia lenkti, gali is desines puses pamatyti ar yra kas uz traktoriaus ar ne. cia jau ismonenes reikalas, bet jei eismas intensyvus, tai jau tikrai desines puses vairas nera gera ideja. tad tikrai niekam nereik mums cia tu desines puses vairu, tegu anglai ismoksta kaip priklauso vazinetis, o ne kaip zydai.
Cigaras 2011-10-30 16:50
Nesuprantu prasmės tokio įstatymo ir pliusų. Kiek čia žmonių tų angliškų mašinų prisipirkę? Kiek žmonių važinėdami tik Europoje, tuo labiau Lietuvoje pirks automobilį su vairu dešinėj pusėj? Šiaip siūlyčiau trylikamečiams neturintiems vairavimo teisių net nerašinėt čia kaip reikalinga leisti registruoti mašinas su vairu kitoj pusėj. Žemiau esanti žinutė - puikus kelių eismo neišmanymo pavyzdys pavyzdys.
syberex 2011-10-30 19:03
Kurioj vietoj matai ta neismanyma, pakomentuok ?
Simplicity 2011-10-31 09:56
Gerai jei Masiulis teismą laimės, o kas bus jei praloš? Valstybė susimokės teismo išlaidas ir dar baudą. Ar ne protingiau būtų nusileisti, o šalies viduje sukurti tokias sąlygas, kad pirkti ir registruoti dešinvairių neapsimokėtų? Pakelti tokiems automobiliams draudimo kainą, kabinėtis prie žibintų ir t.t. (fantazijos reikalas) Visus trinančius rankom, kad dešinvairės bus pigesnės iškart nuliūdinsiu — joks „perekūpas“ neatsisakys progos užsidirbt. Gi net ir dabar nėra taip, kad automobilis iš kokios Belgijos ar Italijos kainuotų pigiau, nei automobilis iš Vokietijos Atsiras paklausa, tai iškart sukils ir kainos. Dabar dešinvairiai tokie pigūs tik todėl, kad senų perdarinėt neapsimoka, o norintis tokį paleist ant dalių tikrai rinkos kainos nemokės. Tarp dešinvairių gerbėjų įžvelgiu mužikiško—ubagiško mąstymo kvapelį — žmonės nusiteikę rizikuot savo ir artimųjų gyvybėm dėl galimybės vienu kitu tūkstančiu pigiau nusipirkt automobilį. Aš, jei vairuočiau dešinvairę Lietuvoj, tikrai savo hipotetinio vaiko į keleivio vietą nesodinčiau.
Tir4elis 2011-11-03 12:15
O va tada tikrai bus galima prisikabint, kad apsunkinam visą reikalą. Nors mano nuomone gyvenant UK geriau vairuot tenykštę mašiną, o Lietuvoje tokią kokia čia priklauso. Visiems bus saugiau..