Sirija naudoja JAV kompanijos įrangą interneto svetainėms blokuoti  (7)

Amerikiečių kompanija "Blue Coat Systems", kuri specializuojasi įrangos interneto svetainėms filtruoti gamyboje, pripažino, kad Sirija naudoja mažiausiai 13 JAV kompanijos įrenginių, kurių pagalba kontroliuojami informaciniai duomenų srautai ir jų ištekliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Sunnyvale" mieste (Kalifornija, JAV) įsikūrusi "Blue Coat Systems" tvirtina, kad ji interneto resursų filtravimo įrangą pristatė į Dubajų dar 2010 metų pabaigoje, manydama, kad ji bus skirta Irako vyriausybinėms įstaigoms. Vistik įranga, kuri gali blokuoti tam tikrus interneto išteklius arba sekti jų lankomumą, buvo nukreipta į Siriją – valstybę, kuriai iš JAV pusės nustatytas ekonominis embargas.

Apie šį incidentą "Blue Coat Systems" atstovai papasakojo leidiniui "The Wall Street Journal". Kompanijos inžinieriai nustatė, kam naudojami jų įrenginiai, o taip pat ir tai, kad Sirijos valdžia gali naudoti ir kitus "Blue Coat" produktus. Akivaizdu, kad Sirijos valdžia tokios įrangos pagalba mėgina kontroliuoti informacijos apie įvykius šalyje sklaidą internete.

"Blue Coat" vadovybė tvirtina, kad nežino, kaip jos įranga pateko į Siriją ir kad bendradarbiaus su JAV valdžios įstaigomis, tiriant šį incidentą. Galima priminti, kad šiuo metu per Siriją ritasi eilė politinių protestų prieš Bašaro Al Asado valdžią. Al Asadų šeima jau keturis dešimtmečius valdo Siriją ir šiuo metu kariuomenės pagalba bando susidoroti su bet kokiomis taikiomis demonstracijomis. Jungtinių Tautų duomenimis, šalyje jau žuvo virš 3000 demonstrantų, ir tai turbūt dar ne pabaiga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: