Ar „piratavimo mokestis“ išspręstų virtualių vagysčių problemą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadas 2011-11-03 11:46
Šis mokestis būtų puiku! Tuomet visas dabartinis "pirataviamas" taptų legaliu. O tai reiškia - visas softas ir media NEMOKAMI!!!!
marazas 2011-11-03 11:55
Kažkas bando išspaust iš š vašką, o tiksliau, tiesiog uždirbt pinigus. Piratavimas tikrai nėra kažkoks baubas, kuris neša nuostolius. Nesakau, kad tai yra gerai, bet jeigu tas pats Microsoft skaičiuoja daugiamilijardinius pelnus, visokios JAV "žvaigždės" maudosi piniguose, tai apie kokią mes čia žalą galim kalbėt? Kokie nuostoliai? Aš matau, kad piratavimas tai yra jiems nemokama reklama, kuri tik padidina produkcijos žinomumą. Visi tie "teisių gynėjai" vieną dieną sės į dugną juodai, nes nesugebės prisitaikyti prie esamo pasaulio. Tai, kas tinka popierinei knygai, netinka virtualiam leidiniui. Kas tai suvokia, tas jau dabar skaičiuoja pelnus. Tas pats Amazon su savo "skaityklėmis" ne šiaip sau taip plečiasi ir diktuoja tikrai patrauklias kainas. Reikia ne kovoti, o keisti vartotojų įpročius. Elementarus pavyzdys yra Youtube. Dabar jis pasiglemžęs nemažą dalį muzikos klausytojų. Jie jau nebeieško muzikos siuntimuisi, o tiesiog paklauso youtube ir viskas. O kadangi šiuolaikinė muzika yra mažavertė, tai to visiškai pakanka ir nereikia saugoti kompiuteryje.
Wolfy 2011-11-03 12:02
Va butent. Jeigu toki mokesti priimtu, tai jis tikrai butu idojotiskas ir mastai piratavimo isauktu iki neregetu mastu, nes juk butu legalu piratauti.
Zero 2011-11-03 12:32
http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 69&l=2&p=1 Isikunijimas - atsisiusta mažiausiai 21 mln. kopiju = uzdirbo 2.78mlrd. doleriu Tamsos riteris - atsisiusta 19mln, kopiju = uzdirbo daugiau nei 1mlrd. doleriu Transformeriai - atsisiusta 19mln. kopiju = uzdirbo 720mln. doleriu Ir tai tik parodo kad piratavimas LAAAAAABAI didele reklama padaro , daugiau nieko. Atsisiunciau Isikunijimas , paziurejau patiko , norisi i kina nueit paziuret bet nera repertuare
Pumper 2011-11-03 12:57
ligonis 2011-11-03 15:49
hmmm... turint omeny, akd tos organizacijos surinktu milziniskas sumas pinigu, ir sau pasiliktu gan didele dali pinigu kurie skirti autoriams, o ne platintojams... tai nebutu teisinga. jei taip ivyktu, tai tos organizacijos turetu turet aiskia suma kokia pasilieka(kuri nera didele) ir nepriklausomai nuo to, paskirstyt viska(kas butu neimanoma, nes jos nesutiktu).
bahuriux 2011-11-03 20:01
Viskas paprasta nereikia jokiu mokesciu ir piratu gaudymo, failu dalijimasis yra nemokama reklama produkto gamintojams. Pats piratavimas atsiperka su kaupu autoriams uz ju darba ir gryzta disesniais pardavimais.
Qwx 2011-11-03 22:29
Kvailiausia yra tai, kad šita raganų medžioklė pamažu kuria tokią atmosferą, kurioje "piratai" jaučiasi supriešinti su visokiais didžiaisiais leidėjais, ko pasekoje yra linkę pirkti mažiau. Labai gaila pačių turinio kūrėjų, kurie dėl tokios jų "gynėjų" agresijos gali prarast žymiai daugiau
nzn 2011-11-04 02:06
as jau pries 10 metu siuliau toki varianta, kad tiekejams butu privaloma imti autoriniu teisiu mokesti, kuris veliau butu skirstomas autoriams.dar tada nebuvo daug svetainiu siulanciu mp3, filmus ir pan uz mokesti. Pagaliau daejo ir kitiems tik per velai.. dabar tai nzn, kaip ta reikala reiktu sprest, kad nezlugdyt verslo.
dorces 2011-11-04 02:54
Jie patys kaltina vieni kitus piratavimu, ar cia nusikaltimas isirasyt is radijos garso irasa? ar is youtubes ideta ju klipa. Mano manymu, jie patys daro kabliuka, uz kurio mes patys galetumem uzkibti. Sukuria softa - sukuria virusa, kad uzsidirbt pinigu uz ju paciu padarytas klaidas. Microsoft tiek pinigu uzsikale is windowsu, o su virusais problemos issprest nesugeba. As nezadu moket pinigu uz tai, kad kaskas siulo parsisiust uz dyka pora dainu, jei butu noreje viska legalizuot, tai uzdarytu 70% muzikos portalu, arba labiau rupintusi filmu pardavimu, kas cia reiskia pakopijuot i kompiuteri. Zinau, kad nera kompiuterio, kuriame butu tik viskas legalu ir svaru.
kroitus 2011-11-04 10:00
Tiesą sakant, žiūrint globaliau, tai nėra taip, kad piratavimas daro tik teigiamą įtaką. Jis atsiperka populiariems autoriams/atlikėjams. Pradedantiesiems muzikantams iš to naudos retai būna. Nebent pasitaiko tikrai gerų. Tada tikėtina, kad per torentus išpopuliarės, o į koncertus ateis daug žmonių. Bet jei jis vidutiniokas, į jį turi investuoti leidėjai, kad išpopuliarintų, o tada jau leidėjai tikisi atgaut investuotus pinigus, o autorius - gaut savo mažytį procentą nuo viso to. Yra kitų pavyzdžiai su knygų autoriais. Kai kurie savo knygas atiduoda nemokamai siųstis, ir realių knygų pardavimai išauga. Kai kurie padaro ta patį, ir knygų pardavimai visai sustoja. Aišku, dažniausiai tie, kuriems pasiseka, knygas atiduoda nemokamai, nes jie patys to nori. Kiti dažniausiai seka pirmųjų pavyzdžiu tikėdamiesi užsidirbti... Aš būčiau visai už tokį mokestį, jei žinočiau, kad jis bus paskirstomas teisingai ir skaidriai. Bet kadangi su dabartiniais teisių gynėjais tai neįmanoma...
blizzard 2011-11-04 13:32
Na kalbant apie knygas galioja ir toks dalykas kaip šūdas, jeigu atiduodi šūdą dykai, tai savaime suprantama kad pardavimai po to neišaugs, čia nėra piratavimo kaltė . Kitas dalykas mes tiksliai nežinom kokius kontraktus pasirašo prodiuseriai su muzikos leidėjais ir t.t. todėl negalima teigti kad darom jiems nuostolį, galbūt jiem yra sumokamas kažkoks honoraras, tai yra visa pinigų suma ir jie nuo tų pardavimų vėliau iš vis nieko nebegauna. Tokiu atveju nukenčia tik verslas.. Piratavimas atneša labai labai labai daug reklamos, tai yra velniškai gera reklama ir dauguma tuo naudojasi. Tu nieko nesumokėjęs reklamuoji save, mainais į tai turi parodyti savo kūrinius, kas gali būti geriau? televizijos reklama kainuoja, radijos reklama kainuoja, gatvėje reklama kainuoja, o youtube reklama visiškai nemokama ir spėkit į ką žmonės labiau atkreipia dėmesį.. Kiekvienas turi suprasti riziką, kad įdėtas kūrinys paplis kaip virusas tarp žmonių, galima dėti pusę kūrinio, kūrinį kuriame įrašytas tam tikras tekstas pvz "kūrinys skirtas reklamai" ir viskas tampa paprasčiau. Na o dabar tai galima būtų apkaltint žmogų kuris rado piniginę viduryje gatvės, vagyste.. Beje reikėtų pakalbėt apie mp3 failų išliekamą vertę. Aš asmeniškai turiu daug muzikos kompiuteryje, nėra ji švari, tačiau bet kada mano visa kolekcija gali dingti, Hdd gali sulūžti ir panašiai. Jeigu būtų Lietuvoje įrašų parduotuvė kurioje galėčiau nusipirkti mano klausomos muzikos vinylus, manau bent keletą tikrai nusipirkčiau, skaitmena niekada neatstos tikro daikto. p.s. pridedant prie mokesčio, gal jis galėtų būti progresinis priklausomai nuo turimo interneto spartos? jeigu per dieną man įmanoma atsisiūsti apie 4gb informacijos, tai kodėl aš turiu mokėti tiek pat kiek asmuo kuris per dieną be vargo 100gb atsisiūst gali?
kroitus 2011-11-04 15:21
Jei įdėt pusę kūrinio nemokamai savo puslapyje, greičiausiai kažkas nusipirks, ir torentuose atsiras pilni kūriniai be jokios užuominos, kad galima legaliai nusipirkti. Jau geriau iškart viską atiduoti nemokamai, o pinigus uždirbt iš gyvų pasirodymų. O tarp kitko - bent jau man visi torentai ir panašūs dalykai iš tiesų yra nepatogūs. Reikia ieškot vienam puslapy, jei nerandi - kitam. O jei ieškai ko nors įdomesnio - tai ir specifinių puslapių reikia, į kuriuos kvietimus gaut beveik neįmanoma... Dauguma „debesų“ tarnybų yra patogesnės. Bet tai irgi laikoma piratavimu
blizzard 2011-11-04 16:35
na taip torrentai nėra patogu, galima sakyt kad ieškodami nemokamo, mes irgi tam tikra prasme kažką sumokam..
kroitus 2011-11-04 16:47
Žmonės - tingūs padarai. Jei dainas mokėt reiktų nedaug, bet būtų žymiai patogiau ir paprasčiau, tai piratavimas būtų mažesnis. Kaip rodo JAV pavyzdys - Netflix, Pandora, ir panašūs dalykai ten pagal interneto srautą lenkia visus p2p tinklus