„Facebook“ socialiniame tinkle plinta virusas  (11)

Vartotojai socialiniame tinkle „Facebook“ dažnai gauna žinutes iš kitų draugų su nuorodomis į įvairias svetaines. Tačiau naujasis virusas kaip tik šiuo mechanizmu naudojasi savo kopijoms platinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, virusą platina tik juo užkrėsti internautų kompiuteriai. Pagal kokius požymius nustatyti pavojų? Paspaudę ant gautos nuorodos, būsite nukreipti į tinklapį, kuris panašus į „YouTube“ video peržiūros svetainę. Kad tai yra tinklapis-klastotė, lengvai galima atspėti iš adreso laukelio (vietoje www.youtube.com matysite internetinį IP adresą pvz. 88.179.116.3/abc). Taip pat įprastoje „YouTube“ filmuko pavadinimo vietoje turėtų būti įterptas jūsų „Facebook“ naudojamas vardas ir pavardė. Šiame tinklapyje vartotojų bus prašoma atsisiųsti „Adobe Flash“ grotuvą, neva kad galėtumėte matyti video įrašą, tačiau už šios nuorodos iš tikro slepiasi virusas. Kompiuteriai, apsikrėtę šiuo virusu, dažniausiai sulėtėja, išsijunginėja ir jūsų „Facebook“ draugams siuntinėja tas pačias žinutes, siekiant užkrėsti ir jų kompiuterius. Štai kaip atrodo žinutė gaunama iš draugo, kurio kompiuteris infekuotas virusu, bei tinklapis, kuris ir platina pačią viruso kopiją:

Su virusu kol kas sunkiai tvarkosi ir antivirusinės programos. Kol kas geriausias vaistas yra sistemos atstatymas iš automatinių rezervinių kopijų į datą prieš viruso įrašymą, jei tik, žinoma, tokios kopijos yra daromos arba ši funkcija nėra išjungta (kalbant apie „Windows 7“ operacinę sistemą). Jeigu žinote kitų būdų kovoti su šiuo virusu, atsiliepimų lauksime komentaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Edgaras Apšega
(42)
(2)
(35)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: