Didžiulę avariją Britanijoje galėjo sukelti fejerverkų dūmai  (0)

Didžiojoje Britanijoje kilo skandalas dėl galimų didžiulės avarijos priežasčių. Policijos pareigūnai mano, kad avariją galėjo sukelti netoliese šventusio sporto klubo leisti fejerverkai ir jų sukelti dūmai, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau šventės sporto klube organizatorius sakė, kad jį mėginama padaryti atpirkimo ožiu, o dėl avarijos buvo kaltos oro sąlygos ir patys vairuotojai. Tiesa, jis pripažįsta, kad dūmai tikrai buvo tiršti, ir jis vargiai galėjo matyti į renginį susirinkusį 1 tūkst. žmonių.

Pareigūnų teigimu, būtent tie dūmai apsunkino vairuotojams matomumą, dėl ko susidūrė daugiau nei 30 lengvųjų automobilių ir šešios krovininės mašinos. Kilo gaisras, kurio metu įstrigę automobiliuose sudegė septyni žmonės. Avarijoje buvo sužeistas 51 žmogus. Nors tą vakarą buvo rūkas, tyrėjai mano, kad nelaimę sukėlė ne rūkas, o netoli greitkelio veikiančiame Tontono regbio klube sukelti fejerverkų dūmai.

Liudininkų teigimu, per praėjusio penktadienio vakarą klube surengtą šventę daugybė fejerverkų buvo leidžiama 15 minučių. Kilęs dūmų kamuolys buvo nupūstas greitkelio link, o po kelių minučių kilo avarija. Viena vairuotoja sakė, kad prieš pat avariją virš greitkelio susidarė tirštas debesis.

„Užėjo juodas rūkas, o „Iceland“ sunkvežimis tiesiogine to žodžio prasme dingo mums iš akių. Sugebėjome sustabdyti ir neatsitrenkti į sunkvežimį, tačiau buvo per vėlu. Tas siaubas prasidėjo. Viską, ką girdėjome, buvo tik sprogimai. Paskambinau gelbėjimo tarnyboms, o mano vyras Rodžeris traukė žmones iš rūkstančių automobilių. Triukšmas ir smarvė buvo siaubingi. Mums labai pasisekė, kad likome gyvi“, – pasakojo moteris.

Ši avarija buvo didžiausia nuo 1991 metų gegužės, kuomet prie Hangerfordo, Berkšyro grafystėje, žuvo dešimt ir buvo sužeisti 25 žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: