Naujos žinios apie standžiųjų diskų rinkos perspektyvas  (1)

Kaip jau pranešėme praėjusią savaitę, dėl potvynių Tailande kilo pasaulinis standžiųjų diskų deficitas. Didžiausia problema turbūt tapo ne pačių diskų gamintojų gamyklų užtvindymas (pavyzdžiui, „Western Digital“), bet šiems įrenginiams gaminti sudedamąsias dalis (motorai, guoliai ir panašiai) tiekiančių kompanijų nuostoliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiausia nuostolių patyrė standiesiems diskams (HDD) komponentus tiekianti kompanija NIDEC. Internetinio portalo „DigiTimes“ teigimu, NIDEC užima maždaug nuo 70 % iki 80 % pasaulinės standiesiems diskams gaminti reikalingų elektros motorų rinkos. Nepatvirtintais duomenimis, kompanija taip pat gamina iki 90 % šiems motorams reikalingų guolių. Kompanijos gamyklos yra ne tik Tailande, bet ir Filipinuose bei Kinijoje.

Iki potvynių Tailande NIDEC produkcijos proporcijos sudarė: 62 % Tailande, 23 % Filipinuose ir 15 % Kinijoje. Taigi, jei nusimatytų blogiausias atvejis, tai motorų (tuo pačiu ir pačių standžiųjų diskų) pasaulinis deficitas viršytų 60 %. Tačiau to neatsitiks, kadangi pranešama, kad vėl pradėjo veikti dvi iš keturių NIDEC gamyklų (pastarosios nenukentėjo, buvo užlietos tik aplinkinės teritorijos).

Pastaruoju metu NIDEC įtemptai didina gamybinius pajėgumus Filipinuose ir Kinijoje. Dvi Filipinuose esančios gamyklos ketina padidinti kasmėnesinį HDD motorų tiekimą nuo 15 mln. iki 25 mln. vienetų, o Kinijoje – nuo 10 mln. iki 15 mln. Taigi ateityje planuojama tiekimą vykdyti pagal formulę: 43 % Tailande, 36 % Filipinuose ir 21 % Kinijoje, o pavojai dėl ateityje galimų potvynių Tailande sumažėtų.

Kol kas kompanija prognozuoja, kad standžiųjų diskų motorų tiekimas sumažės apie 30 % (iki 98 mln. vienetų) nuo to, kas buvo patiekta rinkai III ketvirtį. Remiantis šiais skaičiais, analitikai skaičiuoja, kad standžiųjų diskų deficitas IV ketvirtį turėtų sudaryti apie 20 %. Galima tikėtis, kad šių prekių „žiema“ bus ne tokia ilga, ir ne tokia šalta, kaip buvo prognozuojama anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: