Kuriamas integruojamas lietuvių kalbos gramatikos tikrintuvas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Cigaras 2011-11-11 09:25
Sukūrus puikia klaidų sistemą lietuvių kalbai, galima iškart praplėsti ją ir iki anglų kalbų ir kitų. O šiaip tai, galėtų turėti tokios programos mokymo rėžimus, nes paskui bobos prie kompų bet tokių priemonių nelabai ir temoka rašyti taisyklingai.
Creatium 2011-11-11 10:37
O mano Googlas Chromas jau dabar paryškina su klaida parašytus žodžius (pavyzdžiui rašant sveplai <- šitas žodis jau paryškintas). Jeigu dar pridėt kablelių dėjimo tikrinimą, tai viskas tobula bus. Visi tobulai rašys lietuviškai. Ir tai gerai. Aš pats neretai suglumstu pamatęs, kad mano dažnai naudotą žodį Chromas pabrėžė. Pasirodo, visada rašydavau su klaida. Tad dažnai bendraujant gali ir lietuvių k. žinias patobulinti
mental1ty 2011-11-11 10:52
Tai kad tas paprastas rašybos tikrinimas jau labai senas dalykas, jaučiu jau kokie 5 metai tikrai bus kaip naudoju spellcheck'us.
FAIL 2011-11-11 12:12
Naujieji Windows turės žodžių tikrininimą visame OS. Deja, LT kalbos tame sąraše dar nemačiau.
kionig 2011-11-11 15:38
Jūs atimsite iš gramatikos nacių darbą, o jie tada puls į gilią depresiją, jog pasaulyje nebėra klaidų ir nebebus prie ko prisikabinėti ir įrodinėti savo lietuvių kalbos žinias...
mobilunkas 2011-11-11 15:38
chromas ir taip palaiko kalbos tikrinima , o ko daugiau internete reikia? o ofisas ir taip turi. linuxai senai turi. tai kam pirkt daikta, kuri nemokamai duoda?
TomasS 2011-11-11 23:52
Na būtų džiugu, kad Mikrosoftas pagaliau neverstų žmonių pirkti MSOffice tam, kad veiktų klaidų taisymas (kas yra normalu pagal marketingą, bet labai nenaudinga realiam naudotojui). Pvz. linux sistemose rašybos tikrinimas veikia absoliučiai bet kur: nuo LibreOffice rašomo dokumento (MSOffice atitikmuo windozėj), pereinant per kokį kwrite (notepad ar wordpad atitikmuo windozėj, kur rašymo tikrinimo MS neleidžia), net iki visokių momentinių žinučių klientų (gtalk ar pan.) ar svn/git komentarų rašymo langelių. Visur veikia gramatikos tikrinimas. (Jau nekalbant apie pašto programas ar apie naršyklės teksto laukus). Taigi tik linux naudotojai džiaugiasi pagalba rašant tekstą VISUR, o ne ten, kur sumokėjo pinigus Mikrosoftui.