Atminties laikmenų mokestis: AGATA tikisi surinkti 200 tūkst. Lt, oponentai kalba apie keliolika milijonų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

c_ulrich 2011-11-11 15:25
audio cd jau atgyvena, pries tai buvo straipsnis 2012 sony uzdaro paskutini cd fabrika visa muzika bus platinima tik internetu ir dauguma bus platinama jau iskaiciojant piratavimo zala. Nejau dabar 2 kart mokesim uz legalia muzika. pvz perkant itunes kam dar moket uz telefona piratavimo mokesti, kur cia logika? greitu laiku ateis ir dvd mirtis tai kaip ir neliks ka saugoti agatoms, latgoms lanvos. p.s. sry uz klaidas, kazko sunervino..
kionig 2011-11-11 15:32
Neikit per daug į širdį. Kol tai vyksta, tol piratavimas nemažės. Ir tai tik bus kova su vėjo malūnais. Norint, kad nebūtų piratavimo, reikia piratavimą padaryti legalių, žinoma, tik ne nelogiškais sprendimais, kurie yra greičiau apmokęstinti bet ką, kad išlaikyti savo vietose tuose UAB'uose. Jei ir bus mokestis koks tai, tai piratavimo nesustabdys. Manau jie tą puikiai supranta, bet tai jiem netrukdo, kelti apmokestinimo klausimų prisidengiant skambiu piratavimu ir mistine didžiule . Kova prieš piratavimą neturi jokios prasmės, kai daromi tokie sprendimai, todėl joje laimi pakolkas tik vartotojai, kurie tikrai yra spjovę į autorines teises bei visas LATGA's.
Anonymous 2011-11-11 16:14
Piratai nesikėsina į autorystes teises - niekas autorių neplagijuoja ir pavardžių netrina Nuo piratų nukenčia nebent nuosavybines kūrinio teises turintys. Tai yra - leidyklos. Autoriai vieną kartą jau pardavė savo kūrinį leidėjui / prodiuseriui /ar dar kam nors; savo noru / buvo priversti - nesvarbu. Kūriniai jiems nepriklauso; autoriams priklauso tik jų pavardės buvimas ant to kūrinio viršelio (ar panašiai). Visi šitie „autoriniai“ įstatymai yra visiška nesąmonė, rodanti, kaip lengvai ir legaliai galima įteisinti bile kokį absurdą. Mūsų įstatymų leidėjai truputėlį beraščiai įstatymų leidyboje?
kancaras 2011-11-11 16:55
toks mokestis yra nesamone, kodel as tureciau moket ta mokesti jei as esu legalus vartotojas?? jei autoriam ar prodiuseriam nera rinkos tegul eina kita darba dirbt, o ne nesamoningais mokesciais sieka sau atlyginimu. tegul pelnosi is gyvu pasirodymu, to niekas nenupiratuos..
Karvė 2011-11-11 17:04
Aš tai nesuprantu, nejau čia sunku tą sumą paskaičiuoti? Statistika kiek kokių įrenginių parduodama per metus yra, tai daugiau lieka tik pradinuko matematika.
kroitus 2011-11-11 17:17
Tai jau seniai aišku, kad AGATA ir draugai su matematika pykstasi. Tikrai tokių įrenginių su atmintim parduodama daug. Čia gal „autorių gynėjai“ paskaičiavo, kiek liks autoriams, atskaičiavus administravimo išlaidas sau?
Nerealiai 2011-11-11 22:09
Asmeniskai siunciuosi tik uzsienietiska media, lietuviskos kolkas neteko nelegaliai nieko siustis. Is tikruju nelabai man yra ka vogt is Lietuvos medios, siaip tai mokestis tai visiskas nevilties siaudas kovoje su piratais, apskritai man idomu ar taip galima daryti, ar tai legaliu valstybes atzvilgiu, apmokestint visus mokesciu, kurio daugelis ne nevertas. Manau jeigu lietuviai nebutu tiek tolerantiski viskam ka daro vyriausybe, tokio dalyko ne nemastytu daryt, bet kai mato, kad zmones siek tiek pasinervuoja ir nieko daugiau, tai ir daro nesamones.
HiTech 2011-11-11 22:50
Tai gal pakelkim kuro kainas degalinėse, kad užmokėtumėme už tuos kurie pila rusiška/baltarusiška kurą. Gaunasi taip, kad sažiningi žmonės moka už tuos kurie sukčiauja, o sukčių tai nepaliečia. Beje, jei nusipirksiu tokiu mokesčiu apmokestintą laikmeną, tai lai Lietuvos dainininkai nesitiki, kad aš pirksiu jų albumus, nesiruošiu mokėti du kart už tą pačią prekę. Tada piratausiu iki pamėlynavimo. P.S. Kaip šauksi taip atsilieps
TLas 2011-11-12 00:55
nesuvokiama kaip tokia nesamone gali buti svarstoma... absurdiskas mokestis. skirtas biudzeto skylem kamsyt, latgai pasipelnyt ir tam tikriem asmenim uzsidirbti "is salies". kodel niekas net nesistengia isaiskinti kaip jis bus administruojamas ir skirstomas. kas kokias proporcijas ir kuo grindziant pasiims ir kiek pinigeliu liks "uz varga" juos administrupojant. viskas cia is antro galo.
domast 2011-11-12 02:10
taip iseina kad nusipirkes nauja hdd ( turedamas tai patvirtinanti ceki ) su naujuoju mokesciu gali nelegalia lietuviska muzika siustis is interneto ir esi legamus, nes autoriams juk sumokejai... nes kitaip cia jau gaunasi dvigubas apmokestinimas.
Tatsuo 2011-11-12 08:51
Visiskai gryna nesamone sitas mokestis. Kodel as turiu moket ta mokesti jei as neklausau lietuviskos muzikos, neziuriu lietuvisku filmu? Bet kokia laikmena perki ir turi sumoket uz pirata. Va cia tai pinigu grobstymo legalizavimas.
HiTech 2011-11-12 12:11
Važiuos žmonės į Lenkiją hdd pirkt
qriuqriu 2011-11-12 12:21
kodel vaziuos? jau dabar kas trecias jei ne dazniau iranga atsiveza emigrantu rankom...
Anonymous 2011-11-12 12:26
Nagi žinom, kokio lygio prekes veža mūsų šaunieji prekybininkai - trečio lygio paskutinio išsivystymo šalims Per emigrantus pirkti - ir pigiau, ir kokybė ženkliai kita. Ir, atsiprašant, latgų nereikės mūsų pinigais šerti
incognit0 2011-11-12 19:37
Kol zmones nebus aktyvus ir visi neeis i gatves prie seimo seimunu darbo diena, kol vieno kito gerai nepamokis tol bus valstybeje korupcija ir tokie debiliski istatimai .
Gabrielius 2011-11-13 22:28
Manau, kad čia bus padaryta lygiai tokia pati elementari klaida, kaip prieš kelis metus pakėlus akcizus degalams. Nemažai žmonių nenorės mokėt kažkokio kvailo mokesčio ir daugiau pirks iš užsienio e-shop'ų ar internetinių aukcijonų. Gal nors kartą gerai apsvarstom visus + ir - prieš įvedinėdami tokius dalykus kaip papildomi mokesčiai ir ar jie iš viso duos kažkokios didesnės naudos.