Žaidimai, skirti telefonams, uždirba daugiau nei „Sony“ ar „Nintendo“  (2)

Prieš penkis metus, kalbėdami apie nešiojamiems įrenginiams skirtus žaidimus, omenyje turėdavome „PlayStation Portable“ ar „Nintendo DS“ žaidimų kompiuterius. Tuo tarpu dabar mobiliųjų žaidimų rinka daugeliui asocijuojasi su išmaniaisiais telefonais. Kas gi pasikeitė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien mobiliųjų įrenginių žaidimai daugelio sąmonėje asocijuojasi su tokiais produktais kaip „Angry Birds“, „Fruit Ninja“ ar kokiomis kitomis populiariomis išmaniųjų telefonų programėlėmis. Pagal statistiką, „iOS“ ir „Android“ nuo 2009-ųjų metų patrigubino savo užimamą dalį žaidimų rinkoje. Bet tai nereiškia, jog tik keli populiarūs žaidimai, susilaukę šlovės, keičia nusistovėjusį rinkos dėsnį. Ne, priešingai. Dvi platformos, kartu – „iOS“ ir „Android“ – verčia praeities žaidimų rinkos gigantus užleisti savo vietas.

Trečiadienį analitinių rinkos tyrimų kompanija „Flurry Mobile“ paskelbė statistinius duomenis, kurie rodo, jog pirmą kartą dvi išmaniųjų telefonų platformos – „iOS“ ir „Android“ – kartu užima didesnę rinkos dalį, nei žaidimų nešiojamiems įrenginiams lyderiai „Sony“ ir „Nintendo“. Šiais metais, „Apple“ ir „Android“ platformoms skirti žaidimai uždirbs 1.9 mlrd. dolerių, kai tuo tarpu „Sony“ ir „Nintendo“ – 1.4 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Paulius Orinas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)