„Ryanair“ Kaune įleidžia šaknis  (8)

Praėjus pusantrų metų po to, kai Kauno oro uoste atidaryta aviakompanijos „Ryanair“ bazė, aviakompanija skelbia planuojanti steigti jau ir lėktuvų techninės priežiūros centrą. Įgyvendinus planus, būtų sukurta mažiausiai 60 naujų darbo vietų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Airijos aviakompanija „Ryanair“ planuoja Kauno oro uoste steigti savo lėktuvų techninio aptarnavimo centrą, į kurį numatoma investuoti 12 mln. litų. Projektas, kurį įgyvendinus bus sukurta mažiausiai 60 naujų darbo vietų, turėtų būti pradėtas vykdyti 2012 metais. Jam iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų planuojama skirti 4,143 mln. litų paramos.

Kauno oro uosto teritorijoje „Ryanair“ numato pastatyti 3500 kvadratinių metrų ploto techninės priežiūros angarą, kuriame bus sumontuota speciali įranga. Pirmuosius lėktuvus čia planuojama priimti 2012 metų rudenį.

Ketinimų protokolą, numatantį tokio centro steigimą, pasirašė ūkio ministras Rimantas Žylius ir „Ryanair“ lėktuvų techninės priežiūros padalinio direktorius Michael Hickey (Maiklas Hikei).

„Šalia Kauno pradedamas formuoti lėktuvų techninės priežiūros centras – gera žinia miestui ir visai Lietuvai. Aviakompanijos sprendimas investuoti mūsų šalyje buvo priimtas remiantis čia įgyta kelių metų patirtimi, įvertinus investavimo ir verslo sąlygas, darbuotojų kvalifikacijas. Ši investicija į lėktuvų aptarnavimo centrą bei kvalifikuotų darbuotojų ruošimą rodo „Raynair“ ketinimus įsitvirtinti Lietuvoje ilgam laikui“, – apie projektą kalbėjo ūkio ministras R. Žylius.

„Ryanair“ atstovas M. Hickey pabrėžė, kad plėtros galimybių požiūriu Kauno oro uostas yra patrauklesnis negu daugelis kitų oro uostų Europoje. Lėktuvų priežiūros ir techninio aptarnavimo centrus „Ryanair“ turi Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje.

Pasiūlymas Kaune steigti lėktuvų techninio aptarnavimo centrą „Ryanair“ buvo pateiktas 2010 metų pavasarį. Po to viešoji įstaiga „Investuok Lietuvoje“ Airijos įmonei reguliariai teikė konsultacijas įvairiais su būsimomis investicijomis susijusiais klausimais.

Be to, „Investuok Lietuvoje“ kartu su Kauno teritorine darbo birža ir Kauno oro uostu inicijavo centre dirbsiančio personalo paiešką pagal „Ryanair“ reikalavimus. Galimybėmis įgyti lėktuvų priežiūros specialistų kvalifikacijas susidomėjo beveik 200 žmonių, o 18 atrinktų kandidatų jau pradėjo lankyti perkvalifikavimo kursus Kauno technologijos universitete.

„Šis projektas Lietuvoje išplės aviacijos inžinerijos paslaugų rinką, o jaunimą skatins aktyviau rinktis aviacijos technikų profesijas. Tikėtina, kad paskui „Ryanair“ į Lietuvą ateis ir daugiau pasaulinėje aviacijos pramonėje dirbančių įmonių, o tai skatins mūsų mokymo įstaigas orientuoti mokslo programas į praktinius rinkos poreikius“, – sakė „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

„Ryanair“ yra didžiausia aviakompanija Europoje pagal keleivių skaičių. Kasdien jos lėktuvai atlieka daugiau kaip 1500 skrydžių, bendrovės reisų tinklas jungia 160 oro uostų. Šiuo metu „Ryanair“ lėktuvų parke yra 272 laineriai „Boeing 737-800“, o per kelerius artimiausius metus bendrovė ketina įsigyti dar 39 tokio tipo lėktuvus.

Pirmoji didesnė „Ryanair“ įmonės investicija buvo 2010 m. gegužę, kai kompanija Kauno oro uoste atidarė savo bazę. Tuomet pradėta bazuoti 2 „Ryanair“ lėktuvus ir padvigubintas krypčių skaičius iš Kauno.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)