Kaip apsaugoti savo virtualią reputaciją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-11-16 14:32
Kaip tik vakar su pažįstamu (turi savo įmonę) kalbėjom šia tema. Jis gavo laišką nuo asmenų, siūlančių už tam tikrą mokestį sugadinti konkurentų įvaizdį. Taigi atsiranda nauja verslo sritis - įvaizdžio kūrimas ir griovimas. Žmonės, kurie neturi sąžinės, galės uždirbti iš to... Ir sprendžiant iš to, kiek paprašė už paslaugas - užsidirbti labai gerai. (-: Visa laimė, kad šmeižtas ir melaginga reklama yra laikomi nusikaltimais pagal daugelio šalių įstatymus.
Jarmeinas 2011-11-16 15:10
Tik visa nelaimė, kad teisėsauga sunkiai susitvarko su paprastom bylom, o apie pažeidimus IT erdvėje net nėra ką kalbėt. Čia geras Linkomanijos pavizdys. Graudokas situacija.
bahuriux 2011-11-16 19:11
"jokios informacijos. Jei apie jus internete nėra visiškai jokios informacijos (anketos kokiame nors socialiniame tinkle, asmeninės svetainės, tinklaraščio, bendravimo forumuose ir kt.), šiais laikais tai gali formuoti neigiamą nuomonę apie jus. Galbūt jūs nemokate naudotis šių laikų technologijomis?" Galbut nesame totalus kvailiai, kad tai darytume? Niekada viešai neskelbkite savo gimimo datos, gyvenamosios vietos adreso ir panašios asmeninės informacijos, kuri galėtų sukelti pavojų jūsų saugumui." Taip pat neskelbkite vardo, pavardes, nuotrauku ir video kur butu galima jus matyti. Taip pat nesiregistruokite jokiuose soc tinkluose.
djkurmiz 2011-11-16 20:11
bahuriux gerai pasakyta
immortallt 2011-11-16 20:58
Siaip tai iki 91 ar 92 gimimo, bent jau klaipedos gyventoju sarasas su asmens kodais ir pan. informacija buvo paplite internete.
blizzard 2011-11-16 21:10
O gal tad iš kart nusižudyk ir niekas nieko apie tave nesužinos ir niekam nebūsi įdomus? Aš nežinau kodėl yra taip bijoma tokių dalykų, manau reikia suprasti iki kiek tu gali save interneto erdvėje rodyti ir kiek negali. informacija apie tavo gimimo datą ar adresą nemanau kad yra itin kažkokios didelės reikšmės informacija.. Kažkokie persigandę velniai žino ko esat, galiu tik tiek pasakyt, ko jūs bijot ir dėl ko bijot atsakyt negalit.. įvardinkit man realią grėsmę kurią gali sukelt jūsų gimimo datos viešinimas ar nuotraukos paviešinimas? ar jūs kokie žmogžudžiai ar šiaip ieškomi asmenys? p.s. jeigu bandot gimimo datą pritemt prie asmens kodo atspėjimo, kas tikrai nėra sunku žinant asmens gimimo datą, manau apie tai pagalvota yra ir turint to žmogaus asmens kodą nereiškia kad galit nusipirkt namą jo vardu..
inguske 2011-11-17 13:00
Ojojoj kaip baisu. Neįžvelgiu jokios naudos iš šio straipsnio. Manau, kad protingas žmogus protingai ir elgsis internete, o kvailys ir liks apkvailintas, įžeistas, apvogtas ir apšmeižtas. Reikia mažiau gyventi internete ir dažniau atsiversti kokia knyga ar pabandyti pagalvoti ką tu iš tikro darai ir ką tu turi daryti. Nedegraduojam ir tuoj pat einame pažiūrėti kaip gražiai saulė šviečia už lango