„Google“ stos į konkurencinę kovą su IBM ir „Oracle“  (0)

„Google“ verslo įmonėms pasiūlė galimybę pasinaudoti milžiniškų informacijos kiekių analizės paslaugomis. Jų paslauga „BigQuery“ turėtų padėti organizacijoms pagal savus duomenų rinkinius identifikuoti ir analizuoti tendencijas, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ tvirtinimu, anksčiau mažesnės verslo įmonės tokiomis paslaugomis pasinaudoti negalėjo. Tuo tarpu ekspertų tvirtinimu, ši paslauga gali sukelti sumaištį duomenų analizės rinkoje, tačiau abejoja, ar įmonės sutiktų įkrovinėti savo duomenis į paieškų gigantų tarnybines stotis.

„Google“ atstovai įsitikinę, jog „BigQuery“ galėtų apdoroti milijardus duomenų eilučių vos per kelias sekundes. Įmonės teigimu, rezultatus būtų galima atsisiųsti kaip rinkmenas arba peržiūrėti naudojantis debesų kompiuterijos paslaugomis. Įmonė nedidelį paslaugos bandymą atliko praėjusiais metais, o dabar kviečia ir kitas organizacijas laikinai nemokamai prisijungti prie didesnės apimties išankstinių bandymų.

„Google“ tinklaraštyje aprašoma kaip būtų naudojama paslauga: „Įsivaizduokite didelę interneto parduotuvę, kuri nori pateikti geresnes produktų rekomendacijas milijonams lankytojų, analizuojant svetainės lankymo ir pirkinių tendencijas“, – rašė produkto vadybininkas Ju-kay Kwekas. Taip pat pateiktas pavyzdys, kaip automobilių gamintojai, pasinaudodami „BigQuery“ paslaugomis, išanalizavus milijardus daugialypės terpės pavyzdžių, galėtų organizuoti rinkodaros kampaniją.

Kai kurios didžiosios bendrovės jau dirba duomenų analizės rinkoje – SAS, IBM, „Oracle“, SAP ir „Microsoft“. Specializuotus analizės metodus siūlo ir nišiniai rinkos žaidėjai. Tinklalapio „companiesandmarkets.com“ tyrimo duomenys rodo, jog nuo 2010 iki 2014 metų šis rinkos sektorius augs vidutiniškai po 6,8 % kasmet.

Analitikai „Google“ žingsnį pavadino agresyviu, tačiau mano, kad „Google“ gali būti sunku išsikovoti vietą tarp didžiųjų rinkos žaidėjų. „Istoriškai didelės verslo svarbos turinčių analizės rezultatų generavimas niekada nebuvo paprastas. Paprastai reikia nemažai mokslų daktarų lygio žmonių darbo valandų, kad rezultatai būtų aiškiai perprasti ir realizuoti. Problema gali būti ir duomenų saugumas – ne tik dėl to, kaip „Google“ dirba su duomenimis, bet ir dėl valdžios naudojant tokį „išorinį“ įrankį“, – sakė technologijų analizės bendrovės „GP Bullhound“ atstovas Christianas Lagerlingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)