W. Buffetas įsigijo IBM akcijų už 10,7 mlrd. dolerių  (0)

Investicijų bendrovė „Berkshire Hathaway“, priklausanti Jungtinių Valstijų milijardieriui investuotojui Warrenui Buffetui, įsigijo skaičiavimo technikos ir programinės įrangos gamintojos IBM akcijų už 10,7 mlrd. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė pats milijardierius per CNBC televiziją. Pasak W. Buffeto, verslininkas pradėjo supirkinėti vertybinius popierius 2011 m. kovą. Šiuo metu W. Buffetui priklauso 64 mln. IBM akcijų (5,5 % kompanijos akcijų). Investuotojas pareiškė nelinkęs pirkti informacinių technologijų kompanijų akcijų, nes, anot jo, „nesupranta, ką jos veikia“, tačiau „šių kompanijų akcijos tiesiog krenta į akis“. Tuo pačiu W. Buffetas pareiškė neketinantis pirkti „Microsoft“ akcijų, nepaisant artimos draugystės su jos steigėju Billu Gatesu.

Iškart po W. Buffeto pareiškimo IBM akcijų vertė pakilo 1 procentu. Šiuo metu IBM toliau išpirkinėja savo akcijas. Vien per šių metų rugsėjį-spalį kompanija atviroje rinkoje įsigijo vertybinių popierių už 12,2 mlrd. dolerių. Iki 2015 m pelnas turėtų išaugti iki 20 dolerių už akciją. Šiuo metu šis rodiklis siekia 13,35 dolerio už vieną akciją.

W. Buffetas – vienas turtingiausių pasaulio žmonių – yra laikomas vienu sėkmingiausių investuotojų. Dėl rinkos nuojautų ir teisingų prognozių per pastaruosius dešimtmečius verslininkas dažnai vadinamas „Omahos pranašu“ arba „Omahos orakulu“. Šiuo metu jo fondas daugiausia investuoja Jungtinėse Valstijose ir vengia investuoti lėšas į Europos akcijas. Pavyzdžiui, 2011 metais jis įsigijo „Bank of America“ akcijų už 5 mlrd. dolerių. Logiška manyti, jog W. Buffetas IBM veikloje mato finansinės naudos perspektyvą, nepaisant gandų apie gresiančią konkurencinę kovą su „Google“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: