„Nokia“ į savo išmaniusius telefonus ketina diegti „ST-Ericsson“ lustus  (1)

„Nokia“ ateityje savo „Windows Phone“ pagrindu veiksiančiuose išmaniuosiuose telefonuose ketina diegti elektronikos gamintojo „ST-Ericsson“ gaminamus dviejų branduolių „NovaThor“ procesorius. Apie tai „ST-Ericsson“ paskelbė prieš kelias savaites, praneša „PC World“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reikšmingas pasiekimas „ST-Ericsson“, kadangi visuose šiuo metu pardavinėjamuose „Windows Phone“ išmaniuosiuose yra naudojami tik „Qualcomm“ gamybos procesoriai. Naujausius įrenginius, kuriuose įdiegti šie lustai, neseniai pristatė „Nokia“ – tai „Lumia 710“ ir „Lumia 800“ išmanieji telefonai.

Kaip teigiama „ST-Ericsson“ pranešime spaudai, naujieji lustai „Nokia“ bendrovei leis išplėsti siūlomą „Windows Phone“ išmaniųjų telefonų liniją nebrangiais ir palyginti sparčiais įrenginiais. Nors pati „Nokia“ šio sandorio nekomentavo, anksčiau bendrovė buvo pranešusi apie planus pristatyti ir žemos klasės „Windows Phone“ išmaniuosius telefonus skirtus besivystančių šalių rinkoms.

„ST-Ericsson“ gaminami vidutinės klasės „NovaThor U5500“ modelio procesoriai gali būti kaip tik tie, kuriuos savo įrenginiuose naudos „Nokia“. Jie turi du branduolius, palaiko naujausias trečiosios kartos duomenų perdavimo technologijas, gali valdyti iki 12 megapikselių raiškos kamerą bei įrašyti aukštos raiškos vaizdo įrašus. Pasak paties gamintojo, naudojant šį lustą galima pagaminti išmaniuosius telefonus, kurių kaina be mokesčių neviršytų 200 JAV dolerių.

Šiuo metu visi „Windows Phone“ įrenginiai veikia tik su vieno branduolio procesoriais, kai tuo tarpu „iPhone 4S“ bei daugelis „Android“ išmaniųjų telefonų naudoja didesniais skaičiavimo pajėgumais pasižyminčius dviejų branduolių procesorius. Taip yra dėl to, kad „Windows Phone“ operacinė sistema tiesiog nepalaiko šių lustų.

Nors oficialių žinių kol kas nėra, tikimasi pirmųjų žemos klasės „Nokia“ išmaniųjų telefonų su „Windows Phone“ operacine sistema sulaukti jau kitų metų pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: