TVS sukūrę lietuviai pinigų uždirbinėti neskuba  (11)

Sėkmė tarptautiniuose vandenyse lydi toli gražu ne kiekvieną lietuvį, sumaniusį imtis savo verslo idėjos. Trys vyrukai prieš 2 metus sukūrę turinio valdymo sistemą „ImpressPages CMS“ šiandien raško pripažinimo vaisius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2010 metais kūrybiškasis trio – Mangirdas Skripka, Audrius Jankauskas ir Mindaugas Stankaitis – interneto naujovių „Login“ konferencijos apdovanojimuose buvo nominuotas „Geriausios tinklo programos“ bei „Metų eksporto“ kategorijose. O štai praėjusį mėnesį tarptautiniuose apdovanojimuose „Open Source Awards 2011“ pelnė perspektyviausio atvirojo kodo projekto vardą. Tokių aukštumų, tenka pripažinti, nebuvo pasiekęs nei vienas lietuvių sukurtas IT produktas.

Nors ši programinė įranga pelno dar neneša, ateities perspektyvoje yra numatytas ir pajamų gavimo modelis – mokestis už papildomas, specializuotas paslaugas. Kitais metais kūrėjai žada pristatyti naują sistemos versiją ir suteikti vartotojams naujų, tiesa mokamų, paslaugų.

„Pajamos – antrasis „ImpressPages CMS“ plėtros etapas. Pirmiausiai, reikia įvertinti pagaminto produkto naudą bei vertę. Nominacijos, apdovanojimai, nuolatos auganti bendruomenė ir vartotojų atsiliepimai patvirtino, kad judame teisingu keliu, – apie verslo užmojus kalbėjo projekto vadovas Audrius Jankauskas ir pridūrė. – Per anksti apmokestinus projektą galima sužlugdyti jo plėtrą ir sėkmę. Pasaulyje tokių pavyzdžių yra daug, todėl mes ir neskubame“.

Lietuviškuoju „Wordpress“ ir „Joomla“ konkurentu vadinama „ImpressPages CMS“ sistema tarptautinėje rinkoje susilaukia vis daugiau dėmesio. Atviro kodo turinio valdymo sistema, veikianti „nutempk ir numesk“ (angl. drag and drop) principu, pripažinimą pelnė nuo Japonijos krantų iki didžiausių JAV miestų.

„Šiuo metu programinės įrangos evangelistų turime daugiau nei dešimtyje skirtingų šalių, o apčiuopiamą domėjimąsi mūsų produktu – 50 šalių visuose kontinentuose. Prie mūsų sukurtos turinio valdymo sistemos kasdien prisijungią šimtai vartotojų, kurių skaičius šiandien siekia 16 tūkst.“, – geografinį paplitimą paaiškino Audrius.

Tarp garsiausių programinės įrangos vartotojų galima būtų išskirti vieną garsiausių Lietuvos internetinio dizaino kompanijų „The Chocolate“, čekus „1st Web Design“, rumunus TVD, švedų IT sprendimų kompanija „Mackapar“.

Vienas iš projekto kūrėjų, interneto dizaineris Mindaugas Stankaitis tikino, jog sistema yra skirta svetainių kūrėjams, kad jų klientai galėtų paprasčiau ir patogiau dirbti. „Interneto dizaineriai yra pagrindinė mūsų rinka. Šis įrankis yra reikalingas, nes jiems labiausiai ir skauda dėl negražių, nefunkcionalių ir sunkiai valdomų svetainių. Dizaineriams yra itin svarbu įgyvendinti visas savo idėjas skirtingose svetainėse bei suteikti savo klientams patį paprasčiausią būdą visa tai valdyti nieko nesugriaunant. Būtent čia ir yra didžiausias „ImpressPages“ pranašumas“, – savo kolegai antrino Audrius.

„Open Source Awards“ tikslas – skatinti, padėti, pripažinti ir apdovanoti atvirojo kodo projektus. Konkursas, organizuojamas nuo 2006 metų, yra laikomas prestižiškiausiais atvirojo kodo apdovanojimais ir net gali būti prilyginamas „Grammy“ apdovanojimams muzikos srityje ar „Oskarų“ ceremonijai kine. Jame išrenkama geriausia IT programinė įranga. Šiuose apdovanojimuose pripažinimą yra pelnę tokie turinio valdymo sistemų milžinai kaip „Wordpress“ ar „Joomla!“. Per šešis „Packtpub Open Source Awards“ konkurso gyvavimo metus jau išdalinta daugiau nei 100000 JAV dolerių (apie 250000 Lt). Pirmuosiuose „Open Source Awards“ apdovanojimuose varžėsi tik turinio valdymo sistemos, tačiau šiais metais konkursas gerokai išsiplėtė – nugalėtojai buvo renkami 6 kategorijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: