„Penzu“ – klasikiniai dienoraščiai atgimsta  (1)

Jau seniai praėjo tie laikai, kai knygutėje skrebendavome tušinuku, užrašinėdami savo mintis, išgyvenimus, įdomius dalykus… Daugelis iš mūsų dabar išgirdę žodį „popierinis dienoraštis“ nusijuoktumėme ir pagalvotumėme – taip ir aš tokį kažkada turėjau! Šiandien šį nuostabų išradimą pakeitė internetinis dienoraštis, kuriame savo mintimis dalinamės su tūkstančiais kitų žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet ką daryti, jei savo mintimis išgyvenimais, įdomiais nutikimais nenorime dalytis su kitais, o norime rašyti tik sau ir niekam kitam? Į pagalbą mums skuba projektas "penzu.com", kurį šiandien ir apžvelgsime.

Kas yra "Penzu"?

"Penzu" tai tarnyba, kurios kūrėjai sugalvojo "klasikinį" popierinį dienoraštį perkelti į šiuolaikinę interneto erdvę. Šioje erdvėje galime greitai vos kelių mygtukų paspaudimu sukurti tik mums arba visiems matomus įrašus ir pasidalinti savo mintimis su dienoraščiu.

Pradedame naudotis

Norint išbandyti "Penzu", registruotis nebūtina. Pakanka tiesiog spustelėti čia. Norint tapti pilnaverčiu "Penzu" nariu ir paslauga naudotis nemokamai, teks užpildyti paprastą registracijos formą, kurioje reikia įvesti: vardą, pavardę, el pašto adresą ir, be abejonės, slaptažodį.

Išvaizda

"Penzu" išvaizda yra neįprasta ir gan originali, lyginant su kitomis internetinėmis alternatyvomis. Vietoje nuobodaus balto lapo, savo dienoraštį galime rašyti gražiame sąsiuvinio lapuke. Nepatinka sąsiuvinio lapukas ar fonas? Viską galima pakeisti savo nuožiūra vos keleto mygtukų paspaudimais. Tokiu būdu "Penzu" prisitaiko prie kiekvieno vartotojo grafinių poreikių. Juk dienoraštyje, kuris gražus, rašyti visada maloniau.

Dienoraščio įrašų rašymas

Papildyti dienoraštį nauju įrašų yra labai paprasta. Rašant pirmą kartą, sukuriame naują dienoraštį. Tuomet tiesiog pildome jį įrašais. Pats procesas labai primena "Tumblr" tarnybą. Įkelti paveikslėlius į dienoraščio įrašą taip pat labai paprasta. Paspaudus paveikslėlių įkėlimo mygtuką, atsidaro langelis, kuriame galime pasirinkti, ar įkelsime nuotrauką iš kompiuterio, ar iš savo "Flickr" albumo. Parašius naują įrašą, turime keletą galimybių, ką su juo daryti, pavyzdžiui, išsaugoti, atspausdinti, dalintis su kitais arba užrakinti. Jei sugalvosite pasidalinti įrašu su kitais, tuomet gausite viešą nuorodą į savo irašą, kuria galėsite pasidalinti su kuo tik norite.

Kaina

"Penzu" yra iš dalies nemokama dienoraščių tarnyba. "Penzu Free" versijos sąlygos yra pakankamai geros, t.y. mokėti nereikia nieko. Vis dėlto, platesnių galimybių "Penzu Pro" kainuoja 19 $ per metus t.y. 1.58 $ per mėnesį. Pasirinkę "Penzu Pro", rasime labai daug naujų galimybių, pradedant didesniais paveikslėliais, galimybę keisti foną, rašyti per "iPhone", "iPad" ir "Android" įrenginius ir baigiant 256 bitų AES šifravimu, kurį naudoja net kariuomenė.

Debesų kompiuterija ir „Penzu“

Kuo susiję „Penzu“ ir vadinamoji debesų kompiuterija (angl. cloud computing)? Visa „Penzu“ sistema – įrašų kūrimas, saugojimas ir peržiūra yra pagrįsti ne kuo kitu, o debesų technologija. Sukurti naują dienoraščio įrašą ar peržiūrėti senus, galėsite iš bet kurio pasaulio kampelio, kuriame yra internetas. Jūsų įrašai tiesiog saugomi „Penzu“ sistemoje. Jei vis dėlto sugalvojote, jog įrašai turėtų būti ir jūsų popieriniame dienoraštyje, ne bėda: įrašus galima ir atsispausdinti, bet šitaip prarasite visus „Penzu“ teikiamus redagavimo malonumus.

Reziumė

„Penzu“ – tikrai nuostabi ir bent iš dalies nemokama dienoraščių tarnyba. Ji puikiai pakeičia klasikinį dienoraštį ir tuo pačiu užtikrina jūsų tekstinių įrašų saugumą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)