Europoje aptiktas nedidelis nežinomos kilmės radioaktyvaus jodo nuotėkis  (0)

Radiacinės saugos agentūros Čekijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Austrijoje ir Švedijoje informavo apie nedidelį radioaktyvaus jodo, I-131 izotopo, dalelių kiekio padidėjimą šiose ir kai kuriose kitose Europos šalyse, ketvirtadienį pranešė Norvegijos ekologinė organizacija „Belluna“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Belluna“ paskelbtame analitiniame komentare sakoma, kad Čekijos valstybinis branduolio saugumo centras paskutinėmis dienomis užfiksavo labai mažą radioaktyvaus jodo lygio padidėjimą atmosferoje virš šalies.

Analogišką informaciją paskelbė Austrijos žemės ūkio, aplinkos ir vandens federalinė ministerija. Austrijos dokumente taip pat pažymima, kad cezio-137 ir kitų radioaktyvių elementų matavimai parodė, kad normos ribos neperžengtos. Žinyba pastebi, kad su įsitikinimu galima pareikšti, kad Austrija nėra radioaktyvaus jodo plitimo šaltinis.

„Belluna“ neatmeta, kad radioaktyvių dalelių kiekio padidėjimas gali būti susijęs su atominiais reaktoriais Slovakijoje ir Vengrijoje, tačiau kalbama apie nedidelę dalelių koncentraciją. Apie tai informuota Jungtinių Tautų Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA).

Taip pat nėra pavojaus šių šalių gyventojams, tačiau susirūpinimą kelia faktai, kad nėra duomenų apie radioaktyvaus jodo koncentracijas konkrečiose vietose ir nežinoma, kur galėjo įvykti radiacijos nuotėkis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)