„Microsoft“ vadovas: „Windows“ era truks amžinai  (15)

Korporacijos „Microsoft“ galva Steve Ballmer kasmet vykstančiame susitikime su akcininkais pareiškė, kad „Windows“ niekada nepraras savo aktualumo. Kai jam buvo užduotas klausimas, ar šiuo metu kompanija yra „Post-PC“ eroje (kaip anksčiau buvo pareiškęs amžinatilsis Steve Jobs), Steve Ballmer tai visiškai paneigė, teigdamas, kad „Windows“ visada bus pirmaujanti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių bumas, jo manymu – „fantastinis dalykas“, tačiau jis tik padeda „Microsoft“. „Mes esame „Windows“ eroje – mes joje buvome, mes joje dabar ir mes visada joje liksime“, – pareiškė „Microsoft“ vadovas Steve Ballmer. „Dėl „Windows“ galios asmeniniai kompiuteriai taps planšetiniais įrenginiais, įrenginiais skaitymui bei informacijos tvarkymui“.

Pareiškimas buvo padarytas tuomet, kai buvo išreikštas susirūpinimas, jog „Windows“ verslas pastaruoju metu pergyvena ne pačius geriausius laikus. Štai analitikų kompanijos „Gartner“ teigimu, pasaulinis šios ekosistemos augimas sudarė vos 3 % (lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praeitais metais), o Vakarų Europoje netgi nukrito 11 %.

Mobiliųjų įrenginių ir jiems skirtų programinių platformų segmente „Microsoft“ taip pat neturi kuo pasigirti: jos mobilių operacinių sistemų rinkos dalis susitraukė iki 1,5 %, o „Windows“ planšetinių kompiuterių pardavimai tik lašas jūroje, lyginant su „iPad“. Belieka tikėtis, kad „Windows 8“ pasirodymas padės kompanijai sustiprinti savo pozicijas šiuose segmentuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: