Daugiabučių renovacija Lietuvoje: kaip loterijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-11-22 10:36
Nuotraukoje renovuotas namas yra Alytuje, speju jis po 10 metu atrodys dvigubai baisiau nei nerenovuoti namai.
Gedis 2011-11-22 10:41
REnovacija-tai nereiškia jog namas pasidaro geresnės būklės.Jei renovuoja,dar nereiškia ,kad nenukris balkonas koks.Namai pasenę,juos reikia perstatyt,o renovuojant pasidengia viskas,ko pasekoje gali net nepastebėt,jog jisai bet kurią minutę sugrius.Renovavus neįmanoma sulaukt,kol atsipirks tai,nes dar nespėjus sumokėti už renovaciją,reiks vėl renovuot.Ypač žinant darbų kokybę.Na o dėl šilumos kainos,taigi valstybė leido šilumininkams pakelti įkainį,jei namas sunaudoja mažiau šilumos.Eilinis piliečių skurdinimas.
edgarasl 2011-11-22 10:56
Ventiliacija renovuotuose namuose nera daroma, nes bent jau menka ventiliacija kainuoja gerus pinigus, o norint kuo pigiau, dar ir su ventiliacija neiseina. Be ventiliacijos renovuoti namai pelyja. Ir nesvarbu, kad jie yra purskiami kazkuo, kas pelijima sustabdo 10-50metu, nes purskiami ne taip kaip reikia. Pats zinau ir esu mates, kai yra purskiami namai per lietu, ko daryti absoliuciai negalima, nes iskarto nusiplauna.
Nerkashis 2011-11-22 20:14
Na taip. Kai namas apšildomas bet kokiu metų laiku, tai ir kokybė bet kokia. Ar prikalus vatą ant sienos, lyjant lietui, ir uždengiant plokšte neatsiras mažų mažiausiai pelėsio? Kai šildžiau savo namą, tai net dažyti darbininkai ėjo nuo 4val. ryto, kol dar saulė smarkiai nešildė. Džiaugėsi jie, kad ir ta vasara buvo drėgna, nes klijai ilgiau džiuvo. Kiekvienas šildymo būdas turi savo technologiją. Tą straipsnio autorius ir norėjo pasakyti.
Ishiki 2011-11-22 21:03
Ne jie gyvena situose namuose ne jiem ir rupi? Jus manot rupi cia kazkam, kad ju pelesyje gyvensit? Rupi, kad nesugrius jusu namas? O jei sugrius, manot kazkas jum pades? Nu nebent bankas su paskola ir palukanom... :):) sekmes toliau mastant, kad jus kazkam rupit, visiem rupi tik jusu pinigai, o kam gali rupet sveikata kai uz ja irgi moket reikia
bahuriux 2011-11-22 23:21
Cia rimtai sitaip? Tada jokiu problemu namuose kuriuose yra gamtines dujos ir bendrija, tiesiog atsijungti visam namui nuo monopolininku ir patiems sildytis, galima dar saules kolektoriu ant stogo primontuoti vasarai sildyti vandeniui. Arba tiesiog individualiai kiekvienam buti sildytis pvz. su dujom ir/arba kondicionieriais. Visus butus galima apsiltinti kazkiek is vidaus tai yra zymiai pigiau, o langai pas visus jau pakeisti beveik.
Nerkashis 2011-11-22 23:25
Supelys žmonės, jei iš vidaus apsišildys sienas. Brolis gyvena 9-am aukšte. Pelyja vienas kambarys. Norėjo šildytis, bet atkalbėjau. Čia padėtų tik išorės apšildymas. Kaimynystėj triaukščio daugiabučio gyventojai šildosi dujomis. Vienas pečius ant namo berods.
Pasalietis 2011-11-23 08:43
Panevėžyje buvo namas, kuris atsijungia nuo centrinio šildimo, bet sąskaitos ėjo kosminės už šilumos transportavimą, gyvatuką ir VIDAUS NAMO ŠILUMĄ. Ne esmė, kad jie ten visi gyvatukus nusipjovė ir neturėjo jokio net šilto vandens įėjimo į namą. Tad tai nepadeda.
andriulis 2011-11-23 08:52
Pasalieti - kazka maisai. Kaip gali moketi uz tai ko negauni? Jei saskaitas vistiek siunte, tai kreiptis i teisma reikia. Siaip zinau kur pilnai namas atsijunges nuo centrinio sildymo ir namato jokiu vargu. Visam namui atsijungti nera sunku, sunku atsijungti atskiriems butams.
vitalijuss 2011-11-23 11:26
gal kas žinot skaičius kiek kainuoja šildymas savo jėgomis? Pvz 4 kambarių butas (~76m2), yra galimybė atsijungti (paskutinis aukštas). o dėl temos - tai tie, kas matė kaip yra atliekami renovacijos darbai (be kažkieno priežiūros, kas minėta straipsnyje), žino, kad medžiagos keičiamos ne tik pigesnėm, bet ir darbai atliekami su mažesniu jų kiekiu (statybininkai ir "saugotojai" pasiima tiek, kiek reikia). Kokybė būna apgailėtina. Gerai atlikta renovacija bus tik tokiu atveju, kai kažkoks atsakingas asmuo sąžiningai viską prižiūrės.
Pasalietis 2011-11-23 16:28
, kainos kiek kainuoja šildytis yra paskaičiavusi "pinigų karta", pigiausia medžio granulės.
Vytax 2011-11-23 16:44
Čia būrimas iš kavos tirščių. Viskas priklauso ir nuo šildymo būdo, ir nuo įpročių, ir nuo pastato būklės. Tavo atveju svarbi pastato stogo šiluminė varža. Kuri sovietiniuose pastatuose gali itin skirtis. Spėju pas tamsta plokščias pastato stogas dengtas bitumo danga? Vienur ant stogo gali būti palaidotas statybų metu likęs statybinis laužas (stogas be jokio apšiltinimo sluoksnio), kitur ant stogo gali būti patiestos silikato plokštės, trečiur papilta keramzito. Pirmas atvejis pats blogiausias ir spėju dažniausiai sutinkamas.