„Protingiausias interaktyvus žaislas“ užkariavo pirkėjų širdis (Video)  (15)

Mažos britų firmos pagamintas šokantis robotas tampa tikru atradimu prieš 2011 metų didžiąsias šventes. „My Keepon“ pavadintas ryškiai geltonas žaislas iš pradžių buvo sukurtas kaip priemonė padėti bendrauti autizmu sergantiems vaikams, bet greitai juo susidomėjo ir visai sveiki vaikai ir jų tėveliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikoje žaislas jau yra išparduotas, nors pastaruoju metu pardavėjai jį parduoda už 160 Lt – penkiagubai aukštesnę kainą nei įprasta. My Keepon gaminanti kompanija „Wow! Stuff“ bando iki Kalėdų kuo skubiau pagaminti daugiau šių robotų.

Generalinis direktorius Richard North džiaugiasi, jog „šis mažas robotas užkariavo tėvų širdis ir protus. Muzikai grojant jis reaguoja ir pagauna ritmą. Net spragsint pirštais jis juda pagal garsą. Tai užkabina. Mes darome viską, ką tik galime, kad papildytume jų atsargas, o mūsų fabrikai dirba nesustodami.“

Šis robotas geba išlaikyti šokio ritmą bet kokiam muzikos stiliui.

Reikia pripažinti, jog techniniu požiūriu tai nėra kažkuo įspūdingas robotas, tačiau tuo pačiu šiais metais nustelbė kitus robotizuotus žaislus. Kokia sėkmės priežastis? Žaislų ekspertas Peter Jenkinson mano, kad „tai turbūt pats protingiausiais interaktyvus žaislas iš šiuo metu esančių rinkoje.“ Kad ir kiek proto jis turėtų, sunku paneigti vieną – vaikams jis tikrai atrodo jaukiai ir juokingai. O tai turbūt ir yra vienas pagrindinių sėkmės receptų.

„Wow! Stuff“ dalį pelno nuo kiekvieno parduoto žaislo skiria psichologams, tiriantiems galimą robotų panaudojimą padedant autizmu sergantiems vaikams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Daumantas Lipskis
(2)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: