„Intel Ivy Bridge-EP“ procesoriai turės 10 branduolių  (13)

Interneto portalas „VR-Zone“ praneša, kad naujos kartos „Ivy Bridge“ architektūros procesorių išleidimas numatytas 2013 metais. Pirmieji serveriniai modeliai turės 10 branduolių ir 25 MB spartinančiosios atminties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki tol rinką dar spės pasiekti C2 laidos „Sandy Bridge-E“ procesoriai, kurie, lyginant su pirmtakais, turėtų patobulėti energijos suvartojimo ir produktyvumo srityse. Kartu bus atnaujintas ir „Intel X79“ mikroschemų rinkinys. Tai leis išspręsti kai kurias SAS sąsajos ir „VT-d“ technologijos problemas. Tikimasi, kad serveriniai „Sandy Bridge-EP“ pasirodys 2012 m. vasario mėnesį.

2012 m. II ketvirtyje, kaip tikimasi, pasirodys D laidos „Sandy Bridge-E“ procesoriai, ir tai leis „Intel“ išleisti aštuonių branduolių „Core i7“ modelius, skirtus „LGA 2011“ platformai. Kol kas tam trukdo per didelis energijos suvartojimas. Fiziškai „Sandy Bridge-E“ turi aštuonis branduolius, tačiau minėtos problemos neleidžia jų įjungti. Taigi su naujomis revizijomis atsiras galimybė ne tik įjungti šiuo metu neveiksnius branduolius, bet ir padidinti jų taktinius dažnius.

Savo ruožtu serveriniai „Ivy Bridge-EP“ procesoriai, kaip teigia šaltinis, turės 10 branduolių ir 25 MB L3 spartinančios atminties. Jie taip pat galės dirbti su daug spartesniais DDR3 operatyviosios atminties moduliais. Nominalūs dažniai viršys 3 GHz ribą. Greičiausiai oficialus procesorių „Ivy Bridge-EP“, pagamintų 22 nm technologijos pagrindu, anonsas įvyks 2013 m. pradžioje. Tikėtina, jog staliniams kompiuteriams skirti „Ivy Bridge-E“ procesoriai taip pat turės aštuonis branduolius, o ne šešis, kaip dabartiniai „Sandy Bridge-E“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: