"Google" nutraukia dar septynis projektus  (0)

Kompanija „Google“ paskelbė atsisakanti dar septynių savo produktų, siekdama supaprastinti teikiamų paslaugų spektrą. Bendrovė žada koncentruotis į socialinį tinklą „Google+“ ir jo plėtrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai teigia, kad tokia strategija gali pakenkti pačiai kompanijai, nes klientai ateityje nebenorės naudotis naujomis jos paslaugomis.

Apie tai pranešta oficialiame „Google“ tinklaraštyje. „Mes ketiname uždaryti kelis projektus, kurie neturėjo tokio susidomėjimo, kokio tikėjomės. Dalies jų galimybės bus integruotos į kitus produktus, – rašoma kompanijos pranešime. – Mūsų pagrindinis tikslas yra sukurti paprastesnį, intuityvesnį paslaugų valdymą.“ Tai jau trečias kartas, kai JAV kompanija praneša nutraukianti kelis savo nepasiteisinusius projektus, rašo BBC.

Kompanija atsisako šių paslaugų ir projektų:

  • „Google Wave“, kuria bandyta sujungti el. paštą, tiesioginį susirašinėjimą ir dokumentų redagavimą internetu;
  • „Google Bookmarks List“ – paslauga, leidusi vartotojams dalintis žymomis ir nuorodomis su draugais;
  • „Google Friends Connect“, kuri leido svetainių administratoriams įtraukti socialinių tinklų galimybes į jų svetaines, panaudojant specialų kodą;
  • „Google Gears“ – palyginti didelio susidomėjimo sulaukęs projektas, kuriuo norėta padidinti interneto naršyklės galimybes, kai vartotojas yra neprisijungęs prie interneto;
  • „Google Search Timeline“ – leido sužinoti, kada tam tikri paieškos raktažodžiai buvo dažniausiai minimi;
  • „Knol“ – į interneto enciklopediją „Wikipedia“ panašus projektas, kuriuo siekta pagerinti interneto turinio kokybę;
  • „Renewable Energy Cheaper than Coal“ – projektas, kurio tikslas buvo rasti būdų, kaip padidinti saulės energijos efektyvumą.

Anksčiau „Google“ jau buvo užsiminusi, kad ketina nutraukti dalį šiame sąraše minimų projektų. Dabar oficialiai pranešta, kada konkretūs projektai bus nutraukti, pvz., su „Wave“ bus atsisveikinta kitų metų balandžio mėnesį, o „Knol“ ketinama sustabdyti spalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: