„The Pirate Bay“ pateko į „Google“ juoduosius sąrašus  (6)

Paieškos gigantė „Google“ tęsia kovą su nelegalų turinį platinančiomis svetainėmis. Į šios kompanijos juodąjį sąrašą pateko tokie puslapiai kaip „ThePirateBay“, „isoHunt“ ir „4Shared“. Tiesa, tai dar nereiškia, kad šie portalai apskritai bus nematomi paieškos rezultatuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ pradėjo filtruoti nelegalius failus talpinančias svetaines nuo 2011 metų sausio, pradedant užklausos sufleravimo funkcija ir intuityviosios paieškos galimybių reguliavimu. Tokie raktažodžiai kaip „torrent“, „BitTorrent“, „RapidShare“, „thepiratebay“ bei kt. nebus sufleruojami ar automatiškai užbaigti rašant, juos „Google“ paieškos laukelyje. Bet kaip bebūtų keista, toks raktažodis kaip „thepiratebay.org“ vis dar yra sufleruojamas.

Filtruodama tokius raktažodžius, „Google“ stengiasi išlaikyti draugiškus santykius su autorinių teisių turėtojais. Deja, į juoduosius sąrašus patenka svetainės, kuriuose taip pat yra ir nemažai legalaus turinio. Nepaisant kritikos dėl filtrų neigiamo efekto failų dalinimosi svetainėms, „Google“ teigė, kad ji ir toliau kovos su nelegaliu turiniu – sąrašas bus pildomas ir ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Rolandas Barysas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: