Įmonėse naudotis elektroniniu paštu - neefektyvu?  (5)

Vienos iš didžiausių Europoje informacinių technologijų bendrovės darbuotojams bus uždrausta tarpusavy susirašinėti elektroniniais laiškais tvirtinant, kad tai yra nusenusi praktika ir laiko švaistymas, rašo internetinis portalas telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „Atos“ generalinis direktorius, buvęs Prancūzijos finansų ministras Thierry Bretonas nori per 18 mėnesių įvesti „nulio laiškų“ darbo vietoje politiką ir tvirtina, kad iš jo darbuotojų vidutiniškai 200 per dieną gaunamų elektroninių žinučių tik 10 pasirodo esą naudingos. Dėl to darbuotojus norima paskatinti bendrauti greitųjų žinučių siuntimo programomis ar per „Facebook“ primenančią sąsają.

„Informacijos srautas bus viena esminių problemų, su kuriomis bendrovė susidurs ateityje. Laikas pradėti galvoti kitaip“, – sako vadovas. Beverčių laiškelių skaitymas labai kenkia susikaupimui, nes grįžimas prie darbo po tokių laiškų perskaitymo trunka vidutiniškai 64 sekundes, tvirtinama socialinės ir verslo atsakomybės stebėjimo organizacijos ORSE ataskaitoje. „Prastai kontroliuojamas elektroninis paštas gali tapti labai kenksmingu verslui įrankiu“, – rašoma ataskaitoje.

„Elektroninis paštas yra tikra problema. Dabar pasiekėme tokią beprotišką situaciją, kuomet darbuotojai netgi verslo susitikimuose siuntinėja elektroninius laiškus, o vėliau kitų susitikime dalyvavusių kolegų prašo, kad jiems atsiųstu laišką su santrauka to, kas buvo kalbama susitikimo metu“, – sakė Poitiers universiteto informacijos ir komunikacijos profesorius Nicolas Moinet.

Jaunoji karta jau beveik atsisakė elektroninių laiškų – tik 11 % 11-19 metų jaunuolių naudojasi šia ryšio priemone, tvirtina „silicon.fr“, o socialiniai tinklai šiais laikais yra populiaresni nei laiškai ar interneto paieškos. „Bendrovėms reikia pasirengti naujoms informacijos naudojimo ir elgesio tendencijoms“, – sakė T. Bretonas. Jis nori paskatinti savo darbuotojus naudotis pokalbių kambario tipo bendradarbiavimo priemonėmis, kurių idėja kilo iš socialinio tinklo „Faebook“ ir mikrotinklaraščio „Twitter“.

Pats T. Bretonas jau naudojasi naujuoju metodu. „Jeigu žmonės nori su manimi pasikalbėti, jie arba ateina pas mane tiesiogiai, arba man paskambina, arba atsiunčia žinutę. Elektroniniai laiškai negali pakeisti ištarto žodžio“, – sakė 56 metų vadovas.

Tačiau, ekspertų teigimu, elektroniniai laiškai artimiausiu metu tikrai neišnyks, nes jų atliekamas vaidmuo skiriasi nuo pokalbių. „Žmonės manė, kad elektroniniai laiškai pakeis faksus ar popierinius laiškus. Bet iš tiesų jie veikia labiau kaip papildas“, – sakė Géraldine de La Rupelle.

Kai kurios įmonės (pvz., „Canon“), siekdamos apsisaugoti nuo elektroninių laiškų invazijos, skelbia dienas be elektroninio pašto. „Paprastai tokios akcijos nebūna sėkmingos, nes darbuotojai tiesiog atideda pašto žinučių skaitymą ar siuntimą“, – sakė G. La Rupelle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)