Sugalvoti vaiko vardą padeda „Google“  (5)

Vis daugiau tėvų, galvodami vardą savo atžalai, naudojasi paieškos sistema „Google“. Čia jie nori sužinoti, ar vardas populiarus, kokie žinomiausi žmonės jį turi ir ar jis neturi neigiamų sąsajų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knygos apie vaiko vardų parinkimą autorė Laura Wattenberg teigia, kad noras suteikti kuo unikalesnį vardą savo atžalai skaitmeniniame amžiuje sukėlė tylias varžytuves tarp tėvų, kurie sugalvos originaliausią vardą, rašo interneto portalas Nytimes.com. „Kai kurie vaikui vardą galvojantys tėvai įveda variantą į paieškos sistemą ir nusivilia: „O, ne, toks vardas jau yra. Jį turi bent trys žmonės“, – sako L. Wattenberg.

Amerikiečių pora Lecia ir Thoras Kaslofsky nusprendė pakeisti savo dukros vardo rašybą po to, įvedė jį į „Google“. Paaiškėjo, kad jų sugalvotas vardas „Kalia“ internete turi ne pačią geriausią reputaciją – „Google“ vaizdų paieškoje įvedus šį vardą rodomos striptizo šokėjų nuotraukos. Todėl jie pavadino dukrą „Kaleya“, kuris tariamas labai panašiai, skiriasi tik jo rašyba. Šis raktažodis itin neigiamų asociacijų internete neturi. „Internete tokiu vardu pasivadinusi viena gotų paveikslų autorė ir muzikantai iš Ispanijos“, – sakė jie.

JAV tėvams skirto tinklalapio „LilSugar“ atlikta apklausa parodė, kad net 64 % respondentų prieš priimdami galutinį sprendimą, kokį vardą skirti atžalai, buvo įvedę jį į „Google“ paieškos sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)