„iPhone 4“ užsidegė skrydžio metu  (10)

Prasidėjus šventinei pirkimų karštinei, „Apple iPhone“ telefonai būna vieni „karščiausių“ įrenginių. Tiesa, vienam lėktuvo keleiviui šis įrenginys tiesiogine prasme buvo per karštas, rašo news.yahoo.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijoje vidinio skrydžio „Regional Express ZL319 Friday“ metu vieno keleivio išmanusis telefonas „iPhone 4“ (ne naujausias „iPhone 4S“ modelis) staiga „pradėjo skleisti daug dūmų ir raudonai švytėti“, – skelbiama „Regional Express“ pareiškime.

Incidento metu lėktuvas, skridęs iš Lismoro į Sidnėjų, leidosi. „Laikantis standartinių įmonės saugos procedūrų, skrydžio palydovas nedelsiant atliko saugumui užtikrinti būtinus veiksmus ir raudonas telefono švytėjimas buvo sėkmingai nuslopintas“, – rašoma pareiškime.

Nusileidus sugedęs telefonas buvo perduotas Australijos transporto saugumo biuro pareigūnams. Kol kas neteikiama jokios oficialios informacijos apie tai, dėl ko įrenginys galėjo užsidegti.

„Apple“ produktų savaiminiai sproginėjimai nėra dažni įvykiai, tačiau ir praeityje buvę tokių atsitikimų, daugumos jų priežastis yra ličio jonų akumuliatorių perkaitimas. 2009 metais Europos Sąjungoje buvo atliktas tyrimas dėl kelių atvejų, kai skrydžio metu sprogdavo ar užsidegdavo „iPhone“ bei „iPod Touch“ įrenginiai – taip yra nutikę Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ir Švedijoje.

„Apple“ taip pat atšaukė savo pirmosios kartos „iPod Nano“ grotuvus, pagamintus nuo 2005 rugsėjo iki 2006 metų gruodžio, nes jų akumuliatoriai buvo linkę perkaisti ir „kelia grėsmę sveikatai“, rašoma bendrovės tinklalapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)