AMD susikoncentruos ties ARM architektūra?  (5)

Kai kurie gana abstraktūs kompanijos AMD atstovų komentarai suteikia galybę peno ne tik analitikams, tačiau ir paprastiems vartotojams. Paskutine tokia žinia tapo portalo „Mercury News“ minimas AMD atstovo Mike Silverman pareiškimas apie tolesnius kompanijos planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarojo atstovo teigimu, kompanija AMD šiuo metu išgyvena lūžio momentą, ir visuomenei teks atsisveikinti su stereotipais apie „Intel“ ir AMD konkurenciją, kadangi tam daugiau nebebus pagrindo.

Žurnalistai ir ekspertai gana greitai šį Mike Silverman pasisakymą išvystė iki tokio lygio, tarsi būtų sensacingai pareikšta, jog bus pradėti plėtoti procesoriai su ARM architektūra. Manoma, kad būtent AMD produktų silpnumas sparčiai augančiame išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių segmente privertė šių metų sausį atsistatydinti tuometinį kompanijos vadovą Dirk’ą Meyer’į.

Pavojaus varpai suskambo ir tuomet, kai personalo mažinimo „vėtra“ palietė ir inžinierių padalinį, atsakingą už centrinių procesorių kūrimą ir tobulinimą. Gana greitai pasirodė informacija ir apie AMD ketinimus 2012 m. atsisakyti hibridinių procesorių kodiniais pavadinimais „Wichita“ ir „Krishna“, kurie turėjo debiutuoti mobilių platformų segmente.

Lengva suprasti, kodėl po tokių AMD atstovų pasisakymų visuomenės nuomonė linksta į galimą AMD ir ARM bendradarbiavimo pusę. Kompanija „Intel“ jau ne pirmus metus bando kovoti su ARM energetiškai efektyviais sprendimais, jiems priešpastatydama savo pirmaujančius technologinius procesus, tačiau x86 architektūra mobiliųjų įrenginių segmente pralaimi.

Akivaizdu, kad AMD panašių į „Intel“ išteklių „x86“ platformos interesams palaikyti neturi, ir ji gali daug ryžtingiau dairytis į ARM pusę. Beje, reikia pripažinti, kad AMD grafinių procesorių padalinys (tiesa, dar ATI egzistavimo laikais, iki kol ką įsigijo ta pati AMD) jau turėjo patirties, kuriant produktus pagal ARM architektūrą, todėl negalima sakyti, kad tai bus visiškai nauja AMD idėja.

Gandai apie AMD ketinimus kurti ARM architektūros procesorius sklandė ir seniau. Tačiau AMD kategoriškai tuos gandus paneigdavo. Tuo tarpu kompanijos atstovų susitikimas su analitikais, kur greičiausiai bus oficialiai pasidalinta informacija apie naujus planus, įvyks 2012 metų vasario mėnesį. Kol kas belieka tik spėlioti, kiek realūs tokie AMD planai gana radikaliai keisti kompanijos kursą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: