„WebOS“ likimas paaiškės per artimiausiais dvi savaites  (7)

Prancūzų laikraščiui „Le Figaro“ duotame interviu kompanijos HP vadovė Mag Whitman pranešė, kad galutinis sprendimas dėl mobilios operacinės sistemos „WebOS“ ateities bus priimtas per artimiausias dvi savaites.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimus variantus ji atsisakė įvardinti, pasakydama tik tiek, jog kompanijai reikalinga nauja operacinė sistema, kitaip maždaug 600 kūrėjų komanda gali likti be darbo.

„WebOS“ likimas kybo ant plauko jau nuo rugpjūčio mėnesio, kadangi tuomet HP atsisakė planų gaminti planšetinius kompiuterius „TouchPad“ ir pradėjo juos išpardavinėti už $199. Aišku, tai lėmė „TouchPad“ atsiradimą tarp šios srities lyderių (nors ir nepralenkiant „Apple“ produktų). Po ankstyvųjų „Kalėdų“, „WebOS“ vystymas buvo sustabdytas. Aišku, sunku pavadinti tai logišku žingsniu, kai HP už kompaniją „Palm“ ir jos „WebOS“ atidavė $1,2 mlrd. dar praeitais metais.

Visai neseniai HP pareiškė norą turėti planšetinių kompiuterių su „Windows 8“. Sprendžiant iš neigiamos patirties su „WebOS“ įrenginiais, vargu ar kompanija norės savo jėgas išsklaidyti tarp dviejų operacinių sistemų. Turbūt ne veltui sklando gandai, kad HP bando parduoti „WebOS“ (tarp potencialių pirkėjų iš pradžių buvo minima „Samsung“, paskui – „Intel“).

Šiais metais HP atrodo labai neužtikrintai. Sprendimas atsisakyti asmeninių kompiuterių gamybos, o vėliau tokio sprendimo atšaukimas vargu ar suteikė investuotojams daugiau pasitikėjimo. Dabar naujoji vadovybė ketina tapti ne tik asmeninių, bet ir planšetinių kompiuterių lyderiais jau 2013 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: