Lietuvoje startuoja mobiliųjų telefonų draudimas  (24)

Nuo gruodžio pradžios mobiliojo ryšio vartotojai pirmą kartą Lietuvoje gali apsidrausti savo mobiliuosius telefonus nuo vagystės ar netyčinio sugadinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas šią paslaugą teikia tik telekomunikacijų bendrovė „Bitė“, tačiau galima tikėtis, jog netolimoje ateityje analogiškas paslaugas pasiūlys ir kiti mobiliojo ryšio operatoriai. Vartotojai mobiliojo ryšio įrenginius gali drausti tiek laiko, kiek pageidauja, taip pat yra galimybė drausti telefonus vykstantiems į užsienį. „Žinome, kaip žmonės yra „prisirišę“ prie savo telefonų, saugo juos ir jau seniai norėtų apdrausti. Lietuvoje unikali paslauga – telefonų draudimas – yra geriausia išeitis tiems, kurie nenori turėti daug rūpesčių ar nuostolių telefonui dingus ar netyčia sugadinus“, – sakė „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas klientams Chris Robbins.

Apsidraudusiems, kurie praras ar sugadins savo mobilųjį telefoną, ir šis įvykis bus pripažintas draudiminiu, draudimo įmonė suteiks naują įrenginį. O jeigu mobilusis telefonas buvo pavogtas ir be kliento žinios buvo pasinaudota paslaugomis – kompensuos patirtas išlaidas iki 1,5 tūkst. litų.

„Bitės“ duomenimis, kas dešimtas bendrovės klientas per vieno mobiliojo telefono gyvavimo laiką jį praranda ar nepataisomai sugadina. Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ šių metų spalio mėnesį atlikto tyrimo duomenimis, apie pusė (49 proc.) telefonus praradusių Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojų teigė, kad dažniausiai telefonas pametamas. 25 % sakė, jog jis buvo pavogtas. Tuo tarpu 13 % prisipažino pamiršę telefoną viešoje vietoje, o 12 % teigimu, telefonas nuskendo. Mobilųjį telefoną dažniau yra linkę prarasti vyrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai (24)