Europos Komisija pareikš pretenzijas kompanijai „Google“  (1)

Europos Komisija užbaigė pirmąjį 2010 metų lapkričio mėnesį inicijuoto antimonopolinio tyrimo korporacijos „Google“ atžvilgiu etapą. Paieškos gigantas įtariamas pažeidęs sąžiningos konkurencijos taisykles ir piktnaudžiavęs savo dominuojančia padėtimi rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš preliminarių tyrimo rezultatų, panašu, jog lengvu išgąsčiu „Google“ neatsipirks – kaip pirmą žingsnį Europos Komisija pateikė taip vadinamą „protesto paraišką“ (angl. statement of objections) – 400 puslapių dokumentą, kuriame nurodomos konkrečios pretenzijos amerikiečių korporacijos vykdomai politikai Europoje.

Iš esmės pretenzijos susijusios su reklamos verslu. Dėl savo dominuojančios padėties „Google“ gali diktuoti ne visada sąžiningas sąlygas. Pavyzdžiui, jei dvi kompanijos nori pakelti savo išteklių reitingą „Google“ paieškos sistemoje ir remiasi tuo pačiu raktiniu žodžiu, kompanijai su mažesniu reitingu („Quality Score“) ši paslauga kainuos brangiau, nors abiejų kompanijų galutinis produktas niekuo nesiskirs.

„Google“ direktorių tarybos nariui Eric’ui Schmidt’ui bus apie ką pabendrauti su Choakinu Almunija – Europos Komisijos komisaru, užsiimančiu konkurencijos klausimais. Susitikimas įvyks kitą savaitę, ir nors oficialiai priežastis – „Google“ įsigijimo sandoris su „Motorola Mobility“, pokalbio metu tikrai turėtų iškilti klausimas ir apie ES pretenzijas monopoliniais laikomiems „Google“ užmojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)