„Gmail“ el. paštu vaikams naudotis draudžiama  (1)

Jei esate jaunesnis nei 13 metų arba registruodamiesi internete neatidžiai užpildėte anketą, jūsų el. pašto „Gmail“ sąskaita gali būti užblokuota. Jei neįrodysite, kad esate vyresnis, neteksite visų savo kontaktų, el. laiškų ir kitos internete saugotos informacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Griežta kompanijos „Google“ politika atsigręžė prieš „15min“ portalo skaitytoją Ignę. Ne vienerius metus „Gmail“ naudojusi mergina eilinę lapkričio dieną atėjusi į darbą buvo nemaloniai nustebinta, kai jai nebuvo leista prisijungti prie el. pašto, kuriame ji saugojo svarbią korespondenciją, dokumentus ir kontaktus.

„Įsigilinusi, ko nori iš manęs „Google“, nusiunčiau jiems savo asmens dokumento kopiją. Piktino tai, kad „Google“ teigė, jog esu nurodžiusi neteisingus duomenis, nors to tikrai nedariau. Tiksliau – kad man nėra 13 metų“, – sakė Ignė.

Nusiųstoje dokumento kopijoje mergina užtušavo asmens kodą, paliko matomą tik gimimo datą. Ji teigė neturėjusi daug vilčių, kad sąskaita bus atblokuota, nors „Google“ žadėjo tai padaryti per 3–5 dienas. Tačiau praėjus penkioms dienoms el. paštas buvo atblokuotas.

Nėra taip, kad užtektų tėvų leidimo savo vaikams turėti sąskaitą – yra papildomų sąlygų, susijusių su asmenine informacija ir privatumu, – sakė „Google“ atstovė M. Jozwiak.

„Nors atrodytų, kad situacija išsprendė sėkmingai, deja, nepavyko išvengti ir neigiamų pasekmių. Kadangi daug darbų atlieku komunikuodama el. paštu, nukentėjo ir darbo reikalai“, – teigė Ignė.

Vaikai nepageidaujami?

Internete galima rasti ir daugiau panašaus pobūdžio skundų, tačiau dažniausiai dėl to skundžiasi tėvai, kurių vaikų el. pašto sąskaitos buvo užblokuotos dėl netinkamo amžiaus. Jie svarsto, kaip turėtų elgtis, jei nori išsaugoti vaikų duomenis ir ar gali siųsti savo asmens duomenis, nors pati sąskaita priklauso ne jiems, o atžaloms.

Kiti tiesiog piktinasi, kad norint naudotis el. paštu reikia atskleisti „Google“ savo asmens duomenis. Kitu atveju rizikuojama netekti visų laiškų ir kontaktų.

Laikosi JAV įstatymų

„Gmail“ naudojimo sąlygose apie amžiaus apribojimus yra užsimenama tik viena eilute, tačiau tikslus amžius, kurio privalo būti sulaukę klientai, nėra nurodomas: „Jūs negalite naudotis Paslaugomis ir negalite sutikti su Sąlygomis, jei jūs nesate įstatymų leidžiamo amžiaus pasirašyti kontraktą su „Google“. Kompanija aiškina, kad būtent 13 metų amžių nurodo JAV įstatymai.

„Tiesą sakant, mes jau kelerius metus prašome vartotojų nurodyti savo gimimo datą registruojantis kai kurioms mūsų paslaugoms. Mūsų taisyklės numato, kad jaunesniems nei 13 metų amžiaus žmonėms nėra leidžiama turėti „Google“ sąskaitos, nebent jie naudojasi „Google“ programomis mokymosi tikslais savo mokyklose“, – teigė „Google“ atstovė spaudai Marta Jozwiak.

Anot jos, taip elgiasi daugumos interneto paslaugų tiekėjai. Patogesnio būdo, kaip kontroliuoti šį procesą, kol kas nėra sugalvota. „Nėra taip, kad užtektų tėvų leidimo savo vaikams turėti sąskaitą – yra papildomų sąlygų, susijusių su asmenine informacija ir privatumu“, – sakė M. Jozwiak.

Problemą sprendžia

„Google“ atstovė pripažino, kad žmonėms turėtų būti suteikta galimybė atgauti informaciją, jei jų sąskaita buvo užblokuota, ir „Google“ šį klausimą bando išspręsti. „Mes suprantame, kad ši informacija žmonėms yra svarbi ir norime padėti, surasdami teisingą problemos sprendimo būdą. Taip pat mes kuriame specialiai nepilnamečiams pritaikytas saugumo priemones“, – sakė „Google“ atstovė.

Informaciją, kaip atblokuoti „Google“ sąskaitą, galite rasti adresu Goo.gl/UqyVe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)