Aštuoni LCD ekranų gamintojai nubausti už kartelinį susitarimą  (2)

Aštuonios kompanijos, gaminančios LCD matricas monitoriams ir televizoriams, sutiko sumokėti 388 mln. JAV dolerių baudą, kad jiems būtų panaikinti kaltinimai dėl kartelinio susitarimo fiksuoti šių gaminių kainas tam tikrame lygyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia naujiena agentūra „Bloomberg“, kompanijai „Sharp“ teks sumokėti 105 mln. JAV dolerių, „Samsung“ – 82,7 mln. JAV dolerių, „Chimei Innolux“ – 78 mln. JAV dolerių.

Štai tokie teisminio ieškinio, paduoto dar 2007 metais, rezultatai. Ieškinyje buvo tvirtinama, kad 1999 – 2006 m. laikotarpiu LCD skydelių gamintojai slapta susitarė fiksuoti savo produkcijos kainas, ir taip privertė kompanijas – užsakovus bei vartotojus permokėti už perkamą produkciją. Teismas jau sutiko su tokiu nuosprendžiu aštuonioms prasikaltusioms kompanijoms, nors galutinis posėdis įvyks gruodžio 19 d.

Galima priminti, kad 2008 metų lapkričio mėnesį kompanijos „LG Display“, „Sharp“ ir „Chunghwa Picture Tubes“ sutiko bendradarbiauti su JAV Teisingumo ministerija, kurie tuo metu atliko antimonopolinį tyrimą. Kompanijos pripažino savo kaltę ir sutiko sumokėti maždaug 585 mln. JAV dolerių baudą už kartelinį susitarimą fiksuoti LCD panelių kainas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)