"Apple" žada neberinkti informacijos apie savo vartotojus  (2)

Plačiai nuskambėjęs skandalas, išprovokavęs didelę nepasitikėjimą bangą "Android" ir "iOS" programinės įrangos kūrėjais, privertė korporaciją "Apple" pirmą imtis atsakomųjų veiksmų ir tuo pačiu išsaugoti savo reputaciją dėl privatumo sunerimusių vartotojų akyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Apple pranešė, jog atsisakys "Carrier IQ" programinės įrangos palaikymo daugumoje savo produktų su operacine sistema "iOS 5". "Apple" teigimu, artimiausioje ateityje visa kompanijos produkcija bus išvalyta nuo "Carrier IQ", ir tai bus padaryta programinės įrangos atnaujinimo pagalba.

Savo pareiškime kompanija pabrėžė, jog vartotojas turi pats pasirinkti, kokią informaciją jis gali pateikti kam nors, o kokia turi būti konfidenciali. Tačiau teigiama, jog visi duomenys, kurie buvo perduodami operatoriams ir kompanijai, buvo anoniminiai ir užšifruoti. "Apple" patikino, kad niekada neįrašinėdavo mygtukų paspaudimų, pranešimų ar kitos asmeninės informacijos į diagnostinius duomenis, ir neplanuoja kada nors taip daryti.

Galima priminti, kad dar lapkričio pabaigoje amerikiečių programuotojas Trevor Eckhart, naršydamas po mobiliųjų OS tvarkykles ir kitą kodą, aptiko, jog išmaniuosiuose telefonuose su "Android" ir "iOS" veikia aplikacija, pavadinta „Carrier IQ“. Pastaroji būdavo „įsiuvama“ į vidinę telefono atmintį ir rinkdavo apie vartotoją įvairią informaciją: telefono skambučius, buvimo vietą, fiksuodavo tekstinius pranešimus ir t.t. Beje, kai kurie antivirusinių programų gamintojai jau dabar platina programas, kurių pagalba vartotojai savarankiškai gali pašalinti  "Carrier IQ" iš savo išmaniųjų įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)