NATO: Rusijos priešraketinės priemonės yra pinigų švaistymas  (18)

NATO generalinis sekretorius trečiadienį sakė, kad NATO derybos su Rusija dėl priešraketinės gynybos vyksta lėčiau nei tikėtasi, bet Rusija, investuodama į gynybos priemones nuo įsivaizduojamos grėsmės iš Vakarų, švaisto pinigus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Rusijoje padaugėjo prieš NATO nukreiptų kalbų, Aljanso generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas sakė, kad per praeitus metus buvo šio to pasiekta su Rusija derantis dėl praktinio bendradarbiavimo. 

„Kitais metais tikiuosi didelio progreso“, – Briuselyje reporteriams sakė generalinis sekretorius. Ketvirtadienį Briuselyje vyks NATO užsienio ministrų susitikimas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu. 

A. F. Rasmussenas sakė, jog yra patenkintas, kad Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paliko galimybę ir toliau derėtis dėl priešraketinės gynybos. Bet NATO vadovas pabrėžė, kad Rusijos prezidentas taip pat perspėjo, kad jei nepavyks išspręsti nesutarimų, Rusija imsis atsakomųjų priemonių. 

„Tikiuosi, kad pavyks susitarti per NATO susitikimą Čikagoje gegužės mėnesį (...) Rusija iššvaistys daug pinigų, jei pradės investuoti į atsakomąsias priemones prieš neegzistuojantį priešą. Tuos pinigus būtų galima panaudoti Rusijos gyventojų gerovei, kuriant darbo vietas ir modernizuojant visuomenę“, – kalbėjo A. F. Rasmussenas. 

Rusija iš NATO nori teisinių garantijų, kad priešraketinės gynybos sistema nesiekiama apriboti Rusijos strateginių branduolinių ginklų galimybių, ir nori, kad tokios sistemos naudojimas būtų valdomas kartu. NATO nori sukurti atskiras sistemas ir teigia, kad NATO ir Rusija jau yra pasirašiusios teisiškai įpareigojantį susitarimą viena prieš kitą nenaudoti jėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)