„Yahoo!“ iš „šiukšlių“ siuntėjų prisiteisė 610 milijonų dolerių  (0)

Niujorko teismas priteisė interneto kompanijai „Yahoo!“ 610 milijonų dolerių iš šlamštlaiškių (spam) siuntėjų. Teismo procesas laimėtas po to, kai kompanija sukčiavimu užsiimančias kompanijas ir pavienius asmenis padavė į teismą už tai, jog šie savo apgavikiškus sumanymus vykdė prisidengdami „Yahoo!“ vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtieji informacinių šiukšlių siuntėjai siuntinėdavo laiškus, kuriuose buvo pranešama apie tariamą laimėjimą loterijoje. Nusikaltėliai „laimėtojui“ elektroniniame laiške siūlė atsiųsti savo banko rekvizitus, socialinio draudimo kortelių numerius ir kitą konfidencialią informaciją, būtina „laimėjimo“ pervedimui. Gautą informaciją nusikaltėliai naudojo sukčiavimui arba perparduodavo ją juodojoje rinkoje.

„Yahoo!“ kreipėsi į teismą dar 2008 metais. Ieškinyje kompanija nurodė, kad atsakovai yra privatūs asmenys ir kompanijos iš Nigerijos ir Tailando. Per trejus metus nusikaltėliai, prisidengdami kompanijos vardu, iš viso išsiuntė maždaug 11,6 milijono nepageidaujamų elektroninių laiškų.

Nusikaltėliai nubausti 27 milijonų bauda už „Yahoo!“ prekės ženklų naudojimo pažeidimą, o taip pat 583 milijonų dolerių bauda už prieš „spamą“ nukreipto įstatymo (CAN-SPAM Act) nesilaikymą. Beje, teismas vyko be kaltinamųjų. Nuo 2008 metų jie nedalyvavo teismo procese. Dabar „Yahoo!“ belieka gauti šiuos pinigus – ekspertų nuomone, tai padaryti bus praktiškai neįmanoma dėl įvairių teisinių ir tarpvalstybinių santykių niuansų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)