„Google Earth“ – iš 48 monitorių padarytame ekrane (Video)  (3)

„Google Earth“ – tikrai įspūdinga ir populiari „Google“ tarnyba, leidžianti pažvelgti į bet kurį Žemės tašką, sėdint prie savo kompiuterio ar naudojant tik išmanųjį telefoną. Tačiau jei mes šios paslaugos "mastelį" šiek tiek padidintume, tarkime, iki 48 monitorių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors daugelis vartotojų "Google Earth" sąsają stebi per savo stacionariųjų ar nešiojamųjų kompiuterių monitorius, „Google“ nusprendė praplėsti šios tarnybos ribas ir sukūrė technologiją "Liquid Galaxy" – „Google Earth“ atvaizdavimo būdas vienu metu daugelyje monitorių, išplečiant tą patį vaizdą segmentais į atskirus monitorius. Viso to dėka galima sukurti tikrai įspūdingą (tiek matmenimis, tiek savo esme) vaizdą.

Po kelių metų "Liquid Galaxy" tobulinimo darbų ši technologija buvo panaudota, sukuriant turbūt didžiausią pasaulyje ekraną, galintį atvaizduoti ko gero ne tik „Google Earth“ - tiesa, šiuo metu jis skirtas tik šiai paslaugai. Didžiulis monitorius sukurtas iš 48 sudedamųjų dalių, bendra raiška siekia 100 mln. taškų, o bendras plotas – 40 kvadratinių metrų. Ekranas – gigantas dabar prieinamas lankytojams Paryžiaus architektūros ir urbanizacijos centre.

Žemiau pateiktame vaizdo klipe galima matyti, kaip buvo montuojamas didžiulis ekranas, skirtas „Google Earth“ ir kuris pakeitė prieš tai šioje vietoje buvusį Paryžiaus maketą:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)