Rusija ir toliau didina ginklų eksportą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2011-12-18 21:00
Didžioji dalis viso kas kruta Rusijos armijoje yra beviltiškai pasenę ir surūdiję. Nereikėjo lįst Europon, gal ir subyrėję nebūtų. Vienintelė veiksni kariuomenės rūšis Rusijoje - strateginė kariuomenė, atominės galvutės ir jų nešėjai. Sausumos pajėgomis tik su Gruzija tepajėgia kariauti. Ir tai tik po 20 metų pasiruošimo progą nutaikę. Ką moka, tai patriotines dainas bliauti prigėrę, kaip per WWII su amerikoniškais lėktuvais, amerikoniškais sunkvežimiais ir džipais, griauždami amerikoniškus konservus amerikonams karą padėjo laimėti minimaliais gyvos jėgos nuostoliais.
Skeleton 2011-12-18 22:15
Ko jūs čia beviltiškai ginčyjatės? JAV ir Rusija laikosi visiškai priešingų ginkluotės kūrimo ideologijų: JAV laikosi doktrinos "maža labai profesionali kariuomenė ginkluota super moderniais ginklais", ypač paskutinį dešimtmetį, kitą. Rusija laikosi doktrinos "pigūs ir paprasti ginklai labai dideliais kiekiais yra kelias į pergalę". Istoriškai laimėdavo tai viena tai kita doktrina. Prancūzijos revoliucionieriai ir vėliau Napoleonas apginklavo valstiečius šautuvais ir tiesiog nušlavė tuometines profesionaliais kariuomenes. Iš kitos pusės, geriau ginkluoti senovės graikai nušlavė didžiules persų armijas, Senovės Romos palyginus nedidukė profesionali kariuomenė kontroliavo didžiulę teritoriją, vėlyvaisias viduramžiais profesionalai kareiviai nušlavė riterių kariuomenes, konkistadorų grupelės užkariavo milijonines indėnų imperijas nepaisant milžiniškos kiekybinės indėnų persvaros.
technologas 2011-12-18 22:54
Tai kad čia ir ginčytis nėra ko, faktai akivaizdūs. Didelė ir profesionali Rusijos armija "niet analogov v mire" tesugeba paloti ant Estijos, maksimum Gruziją užpult. Kai su kokia Čėčėnija reikia kariauti, antram Čečėnijos kare turėjusia apie 22000 karių, jau gerokai liūdniau. Gėda, su tiek technikos vos susitvarkė prieš saujelę kalniečių. "Niet analogov v mirie" nelabai ką ir sugeba daugiau. Realiai matyt pamato kokią Lenkiją horizonte ir šlapinasi į kelnes, tik raketas galėtų leisti. Jau nekalbu apie Lietuvą
kestutisz 2011-12-18 22:55
Jau WWII metu tokie muliažai vargu praeidavo (klasika - medinė priešų bomba į medinį muliažą), su gyvais šnipais ir popieriniais žemėlapiais , tai dabar kai betkoks sukrutėjimas gali būti fiksuojamas ir saugomas analizei, naivu būtų tikėtis didelio efekto. Juolab, paskutiniai naftos karai parodė - pirmiausia "suinvestuojami" visokie senesni tomohawkai taikinių pernelyg nesirenkant, o po to jau medžiojami išgyvenę.
Laurynas19 2011-12-18 23:06
Čia tikrai tokia
Arns 2011-12-18 23:17
Primink, per kelias dienas JAV sutvarkė Afganistaną? Beje, vyktum ten paatostogauti, juk atrodo "pažangiausia pasaulio armija" ten užsiliko dėl šitos priežasties, negi kažkokie atsilikę kalniečiai sugebėtu su tokia galybe kariauti daugiau nei 10 metų?
andriulis 2011-12-18 23:43
As niekada nepamirsiu komentaro perskaityto technologijose, rase "matise: antrojo pasaulinio karo metais vokieciai state muliazine baze - medine. mintis buvo ta pati - suklaidinti priesa. taciau tik ipusejus darbams praskrido rusu lektuvas ir numete medine bomba" Jei tai tiesa, tai cia simtmecio bajeris D http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 2107#32107 P.S. cia ne i tema, bet pamaciau tas foto su muliazais, tai iskarto prisiminiau si bajeri.
technologas 2011-12-18 23:49
O prie ko čia JAV ir Afganistanas? Rašom apie Rusiją. Čia kaip senais laikais, kai amerikonai rusams užsimindavo, kokiame mėšle jie gyvena, rusai atšaudavo "o pas jus juodaodžius muša ".
Arns 2011-12-18 23:56
Primink, nes matyt kažką maišau, lygindamas Čečėnų naudotą slapstymosi kalnuose taktiką, su Afganistane Talibų ir AL-Quedą naudotais metodais. Kaži, ar panašus priešų naudotas būdas nieko neturi bendro? O tu čia rimtai klausinėji, ar perėmi tokių gerbiamų žmonių, kaip pvz registracijoz, kiesza darbą. Trolio pareigų darbą?
immortallt 2011-12-18 23:57
Afganistane problema buvo ne nugaleti viena ar kita kariuomene. Ten realiai daugiau vyksta partizaninis karas, kai armija isillieja i civilius, naudojasi jais kaip gyvais skydais ir realiai tu net negali matyti prieso, o turi juos ismedziot viena po vieno arba laukti, kol patys puls. Laurynai, tai taip akivaizdu, kad kartais net nesinori kelti sito klausimo. Mane visada stebino, kaip pries milijonus metu sugebejo vienalasciai organizmai pradet jungtis i daugialascius organizmus, kaip jie suprato, kad jei veiks kartu, tai bus stripresni ir pranasesni pries kitus! Dabar pasaulyje tas pats, visi nori parodyti kokie jie isskirtiniai, bet realiai, mes visi tokie patys. Net religijos yra apie ta pati, tik ju pateikimas skiriasi. O ginklai... Bus ju ar nebus, ne cia slypi problema. O pasaulineje visuomeneje.
Talkatif 2011-12-19 00:45
Šiaip dabartinės Rusijos politinės nuotaikos tokios, kad Putino šaikai būtinai reiktų kokio karinio konflikto visuomenei atstatyt į ramesnę vietą. Realiausia gali būti, kad koks vietinis regionas "pasiskelbs" nepriklausomas ir jėga tai pabandys parodyt. Kils vidaus konfliktas, kurį visi kritikuos, bet nieks nesikiš. Dar realu Gruzijos regionas. Gali užvirt rimto š.
Laurynas19 2011-12-19 00:54
Bet juk mes , aš , tu ir visi komentuojantys ir yra dalis pasaulinės visuomenės. Taigi arba komentuojam ir bandom išspręsti tikras problemas arba jei neturim pakankamai kompetencijos, tai tieisog patylim... Svarbiausia neįsitraukti į šitą žaidimą, kiekvienam asmeniškai.. Juk svarbiausia ką kiekvienas daro aseniškai. Ar tų žmonių kurie dirba ginklų gamykose, darbas ar net pats gyvenimas ko nors verti? Vietoj to, galėtų dirbti maisto fabrikuose, automobilių, statyti dangorėžius-šiltanamius, projektuoti, gaminti tai, kas padėtų geriau gyventi tiek jiems patiems , tiek kitiems. Čia tik pvz. Čia plati tema, ir daug iškart kyla prieštaravimų ir tt, į mano pateiktas mintis, tačiau ką noriu pasakyti, reikia gylintis į tai ir kalbėti tik apie tai. O jūs čia kalbat ir gilinatės į tankų, sraigtasparių charakteristikas ir tt. visa tai yra didelė krūva š, kuri neverta nei dalelės mūsų energijos.
Analog 2011-12-19 01:29
Žolės gal apsirūkei, kad čia apie dangoraižius-šiltnamius rašinėji?
Skeleton 2011-12-19 08:08
Kaip pasakė vienas JAV generolas skirk PERGALĘ ir OKUPACIJĄ. Okupacijai reikia daug patruliuojančių ir šmirinėjančių "batų po purvą" ir niekur nuo to fakto nepabėgsi.
langas 2011-12-19 09:54
Amerikiečiai turi palydovus kuriais jie gali perskaityti ant to tavo tanko mažą užrašą "made in china" ir tikrai supranta kur tikras o kur ne
T 2011-12-19 11:13
Tokie pripučiami tankai, kaip ir labai mažos laivų kopijos vandenyje yra jau seniai žinomos. Manau seniai jau inžinieriai bando tai išmokyti raketas atskirti tokius taikinius. Neaišku kiek kainuoja kokia spektro atpažinimo įranga, kai 100+ Lt mobiliam telefone galima rasti fotoaparatą. Jau seniai technologijos kuriamos kopijuojant vienas iš kitų. Greičiausiai Rusų ginkluotė yra daugiau ar mažiau vykusios vakarų ginklų kopijos. Padalinus 11 mlrd. dol iš 45, būtent tiek mažiau gyvena Lietuvoje žmonių nei Rusijoje gaunasi 250 mln. dol. Manau Lietuva neeksportuoja ginklų už 625 mln. Lt. Manau kas metus net tiek ginklų ir nenusiperka.
Anonymous 2011-12-19 11:59
Taigi, aš ir sakau: rusai nieko nemoka pagaminti, jų ginklai - visiškas niekas, o tie, kurie išleido 11 mlrd ginklams - paskutiniai kvailiai, kurie pirko pripučiamus tankus maskaradui
Arns 2011-12-19 12:34
Hmm, o kaip vadinama valdžia, kai pastatomas vadovas- statytinis? Ar Karzay, rinktas nedemokratiškai, sugebėjęs milijardus nežinia kur pravaryti nesiskaito? Plius kariuomenė neišvesta ir nesigirdi net kada tas bus.
kiesza 2011-12-19 23:15
taip amerikieciai gali tai padaryti, nes kitaip butu didele geda bunant rusams ir kinams skoloi 13 trilijonu neturet tokios technologijos, o siaip kaskart taikydamas super tikslias raketas i rusu kompleksus nesuziuresi su tuo palydovu kur tikri o kur ne kompleksai tad cia to palydovo pranasumas ir prarandamas. Be to rusai gal ir mesle gyvena, bet yra viena is keletos saliu turinciu pliusini biudzeta. o jai dar ismestu is valdzios visa V. Puininiu kasta salis is purvo dar sparciau ropstusi, nes visi kiti jos kriterijai gan neblogi.