Prieš ateities virusus kompiuterių sistemos bus bejėgės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2011-12-16 12:49
Vienintelis realus apsaugos būdas nuo virusų ir panašių kenkėjų - tai žinoti kas yra kompiuteris ir kaip jis veikia. Bet tam reikia specialių žinių ir įgūdžių. Tad ne kiekvienas gali tai daryti. Todėl kompiuterių naudojimosi ir apsaugos turėtu būti mokama nuo pradinių mokyklos klasių. Nes kompiuteris jau vienas iš pagrindinių darbo ir poilsio įrankių.
eimantasks 2011-12-16 12:57
Nieko ten nereikia mokyt geriau išmokt linuxų pagrindus ir nereikės studijuoti kompiuterių sandaros ir t.t. Naudojuosi linux - ubuntu, ir nesuku galvos dėl virusų, joks brudas neima, ir man nereikai jokių papildomų žinių, tik mokėk naudotis software center ir kelias terminalo komandas, vsio, bedų nėra, bet ką aš čia pasakoju iš logo sprendžiant ir pats žinai manau windows ateis laikai kai jie neapsigins nuo to kiekio kenkėjų. Jau db visos gyvybiškai svarbios struktųros kaip bankomatai ir serveriai sukasi su linux, ateityje ir paprasti mirtingieji ten ims bėgti, nes vežt tvarkyt kompiuterį kas 2 sav pavargs.
Wolfy 2011-12-16 13:26
Kaip čia suprasti? Kad virusai bus žymiai patobulėje, o antivirusinės ir ugniasienės bus bejėgės prieš jas. Tikra nesamonė. O linux sistemoms, kolkas tik gerai, bet jei ateityje linux populiarumas augs, tai ir virusai pradės rastis.
KeeperMustDie 2011-12-16 13:29
http://www.youtube.com/watch?v=Ig4XF3YSYPI Kaip ir rasoma straipsnyje - ne tik virusai tobuleja, todel didelios problemos kolkas nematau. Vartotojus iprocius keisti butina, bet ismokyti normaliai naudotis kompiuteriu - jau per velu, reikia galvoti, kaip sukurti sistemas kurios uztikrintu sauguma(arba bent smarkiai sumazintu rizika) vartotojui to nezinant. Tokios OS kaip Windows patenkina tik minimalius saugumo reikalavimus, ateityje noretusi pamatyti inovacijas sioje srityje is MS ir Apple, vietoj rungtyniu, kas geresni UI padarys.
ligonis 2011-12-16 14:02
didelė tikimybė, kad bankomatai sukasi ant linux todėl, kad juos lengviau pritaikyt savom reikmėm, o windows stengiasi aprėpt didelę dalį ir visiems įtikt(kas žinoma sudaro galimybe daugiau kur atsirast klaidoms) ir kažkodėl susidaro toks įspūdis jog nesi pakankamai kompetentingas(turbūt teisingai parašiau) diskutuoti tokiomis temomis. o pats straipsnio pavadinimas skamba, taip lyg kažkas mano jog ateity virusai veiks ne logikos ir algoritmų pagalba, bet juodosios magijos ir telepatijos pagalba...
kestutisz 2011-12-16 14:40
Matyt tokia mintis, kad kenkėjai tobulės toliau, o visi priešnuodžių gamintojai išeis į pensiją :) Koks uždulkijęs diskelis su dos'iniu drwebu tikrai, nuo kokio stuxnet'o apsaugos tik jei juom uždengti tinklo skylę, bet tai nereiškia, kad ateities jis nebeturės (nebeturi) - kokios tada buvo reikalingos apsaugos priemonės tokios ir buvo realizuotos.
kestutisz 2011-12-16 14:46
Kažkaip nelabai girdėjau, kad bent jau pas mus būtų bankomatai su linux, o ir Windows NT(!! nes bet koks mizernas softo pakeitimas bankų ūkyje yra didžiulis darbas) stiliaus dialogus netaip seniai teko matyt. Tiesiog nėra tame tinkle paprasto tiesioginio prisijungimo ne tik prie interneto, bet ir šiaip banko/aptarnaujančios įmonės tinklo, todėl ir bėdų nėra.
Anonymous 2011-12-16 15:18
Kol kenkėjus kūrė mėgėjai... Dabar visa karinė technika kompiuterizuota, ir virusų kūrimui nepaskirti kokio instituto - tai lyg nesiruošti gynybai Kuo tai susiję su ne karine pramone? Manot, jei profai kurs virusus, tai ir saugos juos kaip atomines raketas? (Kurias, beje, pirko kas nori iš rusų )
Shinigami 2011-12-16 16:16
Linux neturi virusu, nes neturi ir vartotojų. Tad visi sukčiai linux virusų ir nekuria. O jei koks mėgėjas ir parašo, tai labai ne išplinta, nes nėra per ką plisti. Kiek teko matyti bankomatai win OS naudoja. Gan dažnai matau klaidos pranešimo langą su visa win išvaizdą. Kur kokia tik nori sistema, jei vartotojas nieko ne išmano tai ir virusų pilną. Nes virusas tai ta pati programa kaip ir kitos, tik kad veikia ar atlieka veiksmus kurių vartotojas nenori. Bet gali būti programa kuri atlieka panašius veiksmus tik su vartotojo žinia, nes jam tokio veikimo reikia atlikti darbui. Tad antivirusinė niekaip nesupras ar vartotojui ji reikalinga ar ne.
mobilunkas 2011-12-16 16:31
kai operacineje sistemoje bus instaliuotos visos galimos ir reikalingos programos ir vartotojui nereiks jokio failiuko atsisiust, kad paziuret kazkoki dokumenta, nereiks papildomu kodeku diegt ir t.t. , tada operacines sistemos saugumas bus zymiai geresnis, zodziu kol nepereisim prie atviru operaciniu sistemu ir formatu, tol saugumo nebus
Shinigami 2011-12-16 16:51
Kol nepereisim prie atviru operacinių sistemų ir programų arba pirksime OS ir programas. Nes pirktom taip pat nereikia papildomų failiukų. Visos galimos programos niekada nebus suinstaliuotos nes tada reiktu c diskus turėti terabaitinius. Visu reikalingu taip pat nebus suinstaliuotos, nes kiekvienam reikia vis kitokių programų, o kaip minėjau visu ne suinstaliuos. O visu svarbiausiai virusai ne tik per čia plinta, o ir apsimesdami naudingomis programomis arba per naršykles, usb raktus ir t.t. Kol vartotojas nežinos kas pas ji veikia ir kas turi veikti jis niekada nebus saugus.
Tas_pac 2011-12-16 19:52
Aš jau 5 metai nenaudoju jokios antivirusinės ir nieko.
enternald 2011-12-16 20:13
Durnių įleisk į bažnyčią, tai tas ant altoriaus užlips. Nuo idioto vartotojo niekas nėra saugus, nes kad ir kiek antivirusinių berengtum, kokią OS benaudotum gausis tas pats š.
DiretxEB 2011-12-16 20:27
Gal ir sutinku, Linux nepopuliarus tarp vartotojų, bet populiarus ir kaip kitos Unix šeimos sistemos serveriuose. Šioje vietoje programišiai gali aptikti tam tikrų spragų, ir serverį "užlaužti". Šiaip kompiuterio žinių nepakaks vartotojui, kad jo kompiuteris būtų saugus. Esmė yra vartotojo politika ir požiūris į kompiuterį. Užtenka sugebėti nusipirkti arba gauti legaliai sistemą, programas, dirbti apriboto vartotojo rėžime, ir daryti, tai kas priklauso ir nelįsti ten kur nereikia. Tad ir paprastas MS gaminys bus kažkiek saugus Pavyzdžiui, pas mane jau 7 metus stovi dėžė su legalia klasikine Windows XP sistema. Pirmus tris metus diegdavau pačias geriausias antivirusines (žinoma laužtas), siųsdavau bet kokį šlamštą, o rezultatas - 10 virusų į mėnesį. Dabar kaip 4 metai sistema neturi virusų (išskyrus tuos atvejus kai atsineši flash atmintinę nuo nepatikimo kompiuterio), nes niekas neprisijungia kaip "Administrator", niekas nesiunčia ko nereikia, niekas negali lįsti ten kur nereikia, laiku įdiegiu atnaujinimus, o antivirusinė sukasi MS Security Essentials, kad ramiau miegočiau... Vienu žodžiu taikiau Linux sistemos politiką. Pabandyk paaugliams papasakoti tokią darbo kompiuteriu politiką "iškart ant medžio pakars". Užteko kai išėjo Windows Vista operacinė sistema, visi jau žliumbė "kam tas durnas UAC", ir visi iškart jį nugesindavo (neva niekas tokių pranešimų neskaito), nes todėl kad visi mes pripratome dirbti kaip administratoriai, ir siųstis ir diegtis bet kokį šlamštą, kuriuo pasinaudodavo programišiai ir kiti "blogi" dėdės. Kai tuo tarpu dirbant su Ubuntu Linux, būdavo kaskart prašoma administratoriaus slaptažodžio ir visa tai būdavo įprasta.
DJ_LFS 2011-12-17 13:03
Bukesnio straipsnio negalejo parasyt, ateityje virusai mat taip istobules, kad siuolaikines antivir ju neiveiks, taigi ir siandieniniu virusu 10metu senumo antivirusines neiveiktu ir net nematytu, gi antivirusines tobuleja lygiagreciai kartu su viruso programomis. Jeigu ateityje bus gudresni virusai, tai ir antivirusai bus irgi gudresni.
enternald 2011-12-17 14:02
UAC apsaugos sistemų požiūrju tikras š. Čia ir pasimato closed source problemos: pusę programų su UAC neveikė, nes programų kūrėjai neturi vieningos paleidimo sistemos ir programos tiesiog nustodavo veikti. Analogiškiems su ir sudo unix sistemose UAC neprilygsta, nes nėra vienos struktūros failų sistemoje kur kreiptis. Be to Ubuntu turi lockdown'ą, kurį laiką gali naudotis nekartodamas slaptažodžio tik su sudo vėliavėle. Per minutę suspėji viską padaryti dažnai ar savo skriptą iškviesti tik vienu slaptažodžio įvedimu. Kadangi visi Binutils yra vykdomi failai /usr/sbin į kuriuos kreipiasi daug programų UAC tipo sistema ydos pasimatytų: įsivaiuzduok, kad skriptą leidžiant 10 kartų iššoktų UAC langas, nes UAC skaito tai kaip skirtingas programas, o ne dukterinius procesus. Jei developeris neapgalvojo, kada UAC kviesti UAC tiesiog spėja ir dažnai prašauna. Be to UAC labai prastai tvarkosi su prie dll prilipusiais virusais. UAC išpildymas galėjo būti geresnis.
Hokass 2011-12-17 19:37
Apsisiks tie virusu kurejai ateityje Namu pc yra namu jie turi buti pazeidziami ,nieks neleis sumazint kontroles ,bet isilausti i super kompiuterius bus taip pat sunku kaip ir dabar. Parasys 256bit kodavima ir virusu kurejai savo garazuose sedes 100metu ,kol prisitaikys Jai kas norit apsisaugoti nuo keilogu ir trojanu, tesiog stebekit viska kas jusu kompe jungiasi prie neto ir jai tai ne narsykle,blokuokit prieeiga Viruso darba yra gauti naudinga info ,o jai jis kenkia tai cia vaiku zaidimi su kokiu prorat