Debiutavo „Microsoft So.cl“ – studentams skirtas socialinių tinklų projektas  (3)

„Microsoft Research FUSE Labs“ padalinio mokslininkų komanda oficialiai pranešė apie projekto „So.cl“ veiklos pradžią. Apie šį projektą, žinomą kodiniu pavadinimu Tulalip, pirmi duomenys pasirodė dar liepos mėnesį. Po šiuo pavadinimu, pasirodo, slėpėsi gana įdomi paslauga, apjungianti savyje paieškos tarnybų ir socialinių tinklų galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodžius pirmiesiems gandams apie šį projektą, nebuvo detalizuojama nei jo paskirtis, nei išsamesnės funkcijos. Tuo tarpu dabar, kai projektas jau žengė į praktinio testavimo stadiją, informacijos apie jį atskleista gerokai daugiau. Autorių teigimu, šis projektas skirtas pirmiausia studentams. „Microsoft So.cl“ besimokantys turės galimybę greitai dalintis naudinga informacija ir sukurti savo nuosavus tinklalapius, ten rinkdami naudingus duomenis ir kitokią studijoms reikalingą medžiagą.

Šis „Microsoft“ socialinių tinklų projektas turėtų virsti savotišku virtualiu klasės kambariu. Reikia pažymėti, kad informacijos paieškai naudojamas „Microsoft Bing“ funkcionalumas, o funkcija „Video Party“ vartotojams suteikia galimybę dalyvauti grupiniuose pokalbiuose bei vaizdo medžiagos peržiūroje (tiesa, vaizdo skambučių ir savo nuotraukų įkėlimo galimybės kol kas nėra). Šiuo metu „So.cl“ prieinamas JAV Vašingtono, Sirakūzų ir Niujorko universitetų studentams, tačiau ateityje, tikėtina, visa šia naujove galės pasinaudoti ir kitų šalių mokymosi įstaigų studentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)