Teisininko komentaras. Laikmenų ir įrenginių apmokestinimas arba Kada apmokestinsime smegenis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-12-19 14:23
TV,spausdinimo aparata oho jie daug vietos turi,o jei as isirasau tai ka esu nusipirkes tai kam man moketi dar.
Anonymous 2011-12-19 14:44
„Kūrinio atgaminimo teisė yra išimtinė autoriaus teisė, todėl norėdami pasidaryti kūrinio kopiją, mes kiekvieną kartą turėtume paprašyti autoriaus sutikimo bei už tai susimokėti.“ Baisus melas Kūrinys dažniausiai priklauso leidėjui, ne autoriui Tai leidėjas sprendžia, kur, kam ir kaip kopijuoti ar dėti. Net Bredberio niekas neklausia!
wolas 2011-12-19 15:32
Menka problema pirkim iš užsienio gausis pigiau tiksliau jau ir yra pigiau. Jei siunčia kaip dovaną negali būti taikomi mokesčiai (jei neklystu čia kai iš Kinijos siunčia). O Lietuvos ekonomika tegul prasmenga skradžiai su tokiais įstatymais. Ir beje kaip ten kam bus mokama, kas daugiausia per radija groja jei neklystu? ar kaip nustatys populiarumą? Jei tikrai nueitu pinigai ne kokiai Lietuvai, bet tiems autoriams kurių muziką aš klausai pofik tegul ima tą mokestį, bet kad dabar nueis pinigai(kad ir koks mažas % nuo to mokesčio) Lietuvos šlykštynėm, kurių muzikos nepernešu tai tikrai siutas ima.
blizzard 2011-12-19 17:32
Kokiems atlikėjams buvo šios sumos skirtos gal kas nori mane apšviesti? ir norėčiau užmesti akį būtent į tų atlikėjų skaičių kuriems tas mokestis nusėdo.. tarkime pas mane kompiuteryje yra 200 skirtingų atlikėjų kūrinių, tai kokia to mokesčio dalį gaus kiekvienas iš jų? Matosi akivaizdus pasipinigavimas velniai žino kam. Ko gero tam tikri atlikėjai galėtų LATGA netgi į teismą paduoti, būtent dėl to kad jiems nėra išmokamos kompensacijos, kai tuo tarpu teisiškai jiems priklausanti kompensacija atiduodama mūsų "elitui" ir taip galėtų pasielgti ko gero didžioji dalis pasaulio atlikėjų..
gRysed 2011-12-19 19:11
is krizes i dar didesne krize... jau ir taip kazin kiek zmoniu Lietuvoj ka perka, po tokiu mokesciu, vis daugiau dairysis prekiu uzsieny. Su roboto mastymu kaip visada, ale pakelsim, tai automatiskai daugiau ir iplauks... apsurdas...
arvis911 2011-12-19 20:15
Kai kurie atlikėjai kovoja su tokiomis nesąmonėmis išleisdami nemokamai albumus ar singlus. Tada "teisiu gynėjai" ir leidybos kompanijos rūko "pypkę". O atlikėjai padarę koncertinį turą ir susižeria pinigus. Geras pavyzdys Trent Reznor.
BeVardo 2011-12-19 22:32
Na reikia suprasti ir LATGA. Tai ne autorių kolektyvas, jei negalvoti, kad planavimas kaip asmeniškai pasipelnyti prisidengiant gražiomis intencijomis yra kūryba. Tai juristai ir buhalteriai - t.y. tie kurie patys nieko nesukuria. O valgyti (ir skaniai) juk nori, kaip ir kiekvienas. Juk neims bėgioti paskui kiekvieną seederį ar žmogų su ausinėmis ir klausinėti "A ką čia klausai? Ar pirkai, ar kopijavai?" Paprasčiau kaip kokioms utėlėms, prikibt prie normalių verslininkų/prekybininkų - tegu patys neša pinigėlius. Šlykštu. Gėda LATGA'i! Ir turėtų būti gėda visiems LATGA nariams. Aš jų vietoje daryčiau suvažiavimą ir atimčiau įgaliojimus iš dabartinės valdybos. O naujai išrinktai - uždavinys paruošti naują, realų ir atitinkantį šiuolaikinę tikrovę Autorinių teisių įstatymo projektą. Kuris, apskritai, turėtų skambėti taip: "Autorius turi teisę publikuoti savo kūrinį." Ir viskas. Valstybė turėtu ginti šią jo teisę. Visi kiti dalykai - tai jau prekiniai santykiai, kuriuos aprašo ir gina administracinės, civilinės ir kitokios teisės. Jei Autorius Kūrinį nori parduoti - tai jis tampa Preke su visomis išplaukiančiomis pasekmėmis; jei padovanoti - tai Dovana; ir t.t.
Shinigami 2011-12-19 23:24
Dabar taip didina visus mokesščius ir prikuria naujų, kad greit pasaulis atrodys taip kaip šioje mangoje http://www.mangareader.net/kokumin-quiz/1 Nieko gero
wolas 2011-12-19 23:26
Sakyk ką norit bet ką jis sugeba tai reklama daryt ir tie išsišokimai tikrai veikia. Aš daug mieliau žiūriu šitas reklamas su Balmeriu ir Bilu nei kažkokių aktorių su didelėm rankom(kad iphone atrodytu mažesnis) apple reklamas kur ten viskas ant tiek tobulai, viskas ant tiek saldžiai kad šlykštu. http://boingboing.net/2007/06/21/apple- ... anded.html fuuu http://www.youtube.com/watch?v=IY2j_GPIqRA jėga from geeks to geeks. O šiaip jeigu ką aš ant linux ~5 metai.
arvis911 2011-12-19 23:59
Ne į tą temą pataikei
Tommis 2011-12-20 00:54
Klysti. Apmokestinama ar ne priklauso nuo siunčiamo daikto kainos, o ne užrašo ant dėžutės.
paprastas 2011-12-20 02:25
Tai jegu tokį įstatymą priima, tai aš nuspirkdamas usb sumoku už
m.b. 2011-12-20 07:22
Lietuvoje iš labiausiai žinomų atlikėjų tai padarė Mamontovas. Yra ir filmų išleistų ir platinamų nemokamai, kas užkliuvo toms autorių teisių utelėms...