Vilniuje namas rekordininkas šiemet sunaudojo 946 proc. daugiau šilumos  (4)

Vilniaus miesto savivaldybė pateikia duomenis apie daugiabučių namų administratorius ir bendrijas, kurių prižiūrimuose pastatuose šilumos suvartojimas mažėjo, ir kurių padidėjo. Maždaug 3000 daugiabučiai nebuvo administruojami efektyviai ir šilumos suvartojimas juose, lyginant 2010 metų lapkritį ir šių metų lapkritį – didėjo. Šilumos suvartojimas mažėjo maždaug 700 daugiabučių mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuose namuose šildymo suvartojimas išaugo net 200-300 % Yra tokių namų, kur šiais metais už šildymą teko sumokėti 946 % (Bitėnų g. 6) ar 800 % (M. Marcinkečiaus g. 5) daugiau nei pernai.

Visą namų sąrašą galite pamatyti paspaudę šią nuorodą.

„Kiek šilumos suvartoja namas, ar tai būtų daugiabutis ar visuomeninės – komercinės paskirties labai priklauso nuo pastato administratoriaus ar bendrijos kokybiško darbo, kokį šilumos ūkio prižiūrėtoją jos samdo ir kokius reikalavimus jam kelia, kad šilumos suvartojimas būtų efektyvesnis, ir galima būtų tikėtis gerų rezultatų. Kaip matyti analizuojant kai kuriuos pastatus – šilumos suvartojimą įmanoma sumažinti nuo 1 iki 50 %, dėl ko gyventojai už šildymą sumoka mažiau“, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius, kuris vadovauja ir Vilniaus miesto savivaldybėje sukurtai specialiai darbo grupei, kuri aiškinasi dėl lapkričio mėnesio sąskaitų už šildymą.

2472 daugiabučiai nebuvo administruojami efektyviai ir šilumos suvartojimas juose, lyginant 2010 metų lapkritį ir šių metų lapkritį – didėjo.

Daugiausia jis išaugo name adresu Bitėnų 6, administruojamame GNSB „Mažoji Salotė“ – 946 %, iš „City Service“ administruojamų namų šilumos suvartojimas labiausiai šoktelėjo beveik 830 % M. Marcinkevičiaus g. 5. Tiesa, viešuose interneto komentaruose pykstama, jog šie skaičiai toli gražu neatspindi tikrovės ir yra gerokai per maži, lyginant su tuo, kiek išaugo šildymo sąskaitos.

Oficialiais duomenimis, šilumos suvartojimas mažėjo 1809 daugiabučiuose. Tarp tų namų, kur šilumos suvartojimas mažėjo labiausiai yra namas sostinėje adresu Tuskulėnų 1B, kurį administruoja DNSB-548 (548-oji daugiabučių namų savininkų bendrija). Jame šilumos vartojimas per metus sumažėjo 1711 % Namas adresu Raseinių 21, administruojamas „City Service“, šiemet lapkritį suvartojo 122 % mažiau nei pernai.

57 daugiabučiuose šilumos suvartojimas nekito. Daugumą šių namų administruoja „Grigiškių komunalinis ūkis“, kuris Vilniaus miesto tarybos spalio 16 d. sprendimu likviduotas, o namai administruoti pavesti „Naujininkų ūkiui“.

Iš viso pateikti 4351 sostinės daugiabučio šilumos duomenys, tiesa 11 į sąrašą įrašytų yra pradėti eksploatuoti šiemet.

Išaugusios šildymo sąskaitos sukėlė nemažą audrą politikų tarpe – prasidėjo kaltų paieška, buriamos komisijos. Tačiau tai jau ne mūsų portalo tematika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)